Nogomet

Poker golov Lautara Martineza za visoko zmago Interja

Milano, 30. 09. 2023 23.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
0

Nogometaši milanskega Interja so v 7. krogu italijanske lige gostovali pri Salernitani in zmagali s 4:0. Uspešen je bil tudi branilec naslova Napoli, ki je z enakim izidom zmagal v Lecceju. Milan pa je proti Laziu slavil z 2:0.

Christian Pulisic
Christian Pulisic FOTO: AP

Inter, skupaj z mestnim tekmecem Milanom je na vrhu lestvice, je pri Salernitani povedel v 62. minuti, prednost podvojil v 77., potrojil v 85. z bele pike, končni izid pa postavil v 89. minuti. Avtor vseh štirih golov je bil Lautaro Martinez, ki je tudi najboljši strelec lige z devetimi zadetki.

Kot zanimivost velja omeniti, da je Argentinec v igro vstopil s klopi v 54. minuti in postal sploh prva rezerva v zgodovini elitne italijanske lige s štirimi goli na eni tekmi.

Milan je dolgo časa trl odpor Lazia, v drugem polčasu pa sta vendarle Christian Pulisic v 60. in Noah Okafor v 88. minuti poskrbela za šesto zmago rdeče-črnih. Pri obeh golih je bil podajalec Rafael Leao.

Neapeljčani so zmagali četrtič v sezoni. V 16. minuti jih je v vodstvo popeljal Norvežan Leo Oestigaard. Na začetku drugega polčasa je v igro vstopil najboljši igralec Napolija Victor Osimhen, ki je že v 51. minuti zadel za 2:0 in je pri petih sezonskih golih. V 88. in 95. minuti pa so gosti le še potrdili zmago, ko sta se med strelce vpisala še Gianluca Gaetano in Matteo Politano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V nedeljo bo Bologna gostila Empoli Lovra Štubljarja, Udinese Sandija Lovrića, Jake Bijola in Davida Pejičića pa Genoo. Atalanta bo igrala proti Juventusu, Roma pa proti Frosinoneju Matjaža Kamenšek-Pahića.

Krog bodo v ponedeljek zaprle tekme Sassuolo - Monza, Torino - Verona in Fiorentina - Cagliari.

Inter in Milan imata na vrhu lestvice po 18 točk. Napoli je pri 14, v nedeljo ga lahko prehiti zmagovalec obračuna Atalanta - Juventus.

* Izidi, 7. krog:

- sobota, 30. september:

Lecce - Napoli                                   0:4 (0:1)

Milan - Lazio                                      2:0 (0:0)

Salernitana - Inter Milano           0:4 (0:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.