Nogomet

Inzaghi vlogo favorita prepušča Liverpoolu, a opozarja, da se vsaka tekma začne z 0:0

Milano, 15. 02. 2022 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo se bosta na kultni Giuseppe Meazzi v osmini finala Lige prvakov pomerila Inter in Liverpool. Domači strateg Simone Inzaghi je vlogo favorita prepustil gostom, a je v isti sapi poudaril, da bo nsvoje povedalo igrišče. Kljub vse prej kot bleščečima predstavama proti Milanu in Napoliju v domačem prvenstvu je zadovoljen s formo svojih varovancev, od katerih pričakuje pogumno predstavo, vredno osmine finala Lige prvakov. Prenos bo od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Alexis Sanchez je v vse boljši formi, a Inzaghi še ni razkril, ali bo Čilenec začel v prvi postavi.
Alexis Sanchez je v vse boljši formi, a Inzaghi še ni razkril, ali bo Čilenec začel v prvi postavi. FOTO: AP

Inter je na zadnjih dveh tekmah v italijanskem prvenstvu izgubil z Milanom in remiziral z Napolijem, po čemer je mestnemu tekmecu prepustil vodilno pozicijo na razpredelnici. A s tem se Simone Inzaghi ne obremenjuje. "Seveda nisem zadovoljen z rezultatoma, a menim, da smo odigrali dve odlični tekmi. V nedeljo smo proti Napoliju prikazali solidno predstavo. Predvsem v drugem polčasu sem videl marsikaj dobrega, kar me pred srečanjem z Liverpoolom navdaja z optimizmom," je povedal nekdanji trener Lazia, za katerega je to prva sezona na klopi Interja. 

45-letnik se zaveda, da so Redsi v vlogi favorita, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se bo Inter proti Liverpoolu zaprl in čakal na protinapade. "Počakajmo, da bo svoje povedalo igrišče. Pričakujem, da bomo odigrali pogumno tekmo, da bomo pokazali ideje, na katerih gradimo našo igro. Ključno bo, kdo bo imel več odločnosti." 

Inzaghijeva dilema: Lautaro ali Sanchez

Navijače črno-modrih najbolj zanima, kdo bo začel v napadu. Italijanski mediji so v napovedih sredine tekme eno od dveh mest v konici pripisali Edinu Džeku, za drugo pa naj bi se udarila Lautaro Martinez in Alexis Sanchez, ki je v zadnjem času v vse boljši formi. Inzaghi dan pred tekmo ni želel ničesar razkriti in je glede tega povedal, da imajo prav vsi napadalci iste možnosti, da tekmo začnejo v prvi postavi. 

"V zadnjem času smo odigrali veliko tekem. Do tekme sta še dva treninga, na katerih se bom odločil, kdo bo začel in kdo ne. Jasno je le, da bo en napadalec vstopil s klopi. Vedno jih skušam rotirati, saj se zavedam, kako težko se je regenerirati, ko igraš na vsake tri dni," je pristavil Inzaghi. 

Samir Handanović bo prvič okusil slast igranja v izločilnih bojih Lige prvakov.
Samir Handanović bo prvič okusil slast igranja v izločilnih bojih Lige prvakov. FOTO: AP

Inter prvič po desetletju v osmini finala

Za Nerazzurre bo to prva tekma v izločilnih bojih Lige prvakov po desetih letih. V četrtfinale niso napredovali že 11 let, tako da bodo tokrat igrali tudi proti neugodni tradiciji. "O tem smo se z nogometaši že pogovorili. Prvi korak je bil, da smo prišli do napredovanja. Sedaj nas čaka vrhunski klub z izjemnimi nogometaši, a vsaka tekma se začne z 0:0," je optimističen Inzaghi. 

"Podrobno smo spremljali zadnje tekme Liverpoola. Imajo zelo širok kader. Radi visoko pritiskajo, zato si ne bomo smeli privoščiti enostavno zapravljenih žog. Morali pa bomo paziti tudi na protinapade, iz katerih so ubijalski," je delček taktike pred sredinim obračunom (prenos od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO) še razkril italijanski strokovnjak. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Spyzdy
16. 02. 2022 09.40
+1
Inzaghi, molto bene, ti si genij. Sigurno si genij, ker si ugotovil, da se vsaka tekma začne z 0:0. Ti je bolj pomembno, kako se začne, kot kako se konča?????