Nogomet

Inter do nove zmage, poraz Udineseja, le remi Napolija

Ljubljana, 24. 09. 2023 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Nogometaši milanskega Interja so še naprej stoodstotni v italijanskem prvenstvu. Črno-modri so v 5. krogu v gosteh premagali Empoli z 1:0. Slovensko najbolj obarvan italijanski prvoligaš Udinese je gostil Fiorentino in izgubil z 0:2. Aktualni prvak Napoli je brez zadetkov remiziral v Bologni.

Empoli – Inter
Empoli – Inter FOTO: Sofascore.com

Inter je do zmage proti zadnjeuvrščenemu Empoliju, ki ima po petih krogih prav toliko porazov in sploh še ni dosegel gola, prišel po zaslugi zadetka Federica Dimarca v 51. minuti. Lovro Štubljar ni branil za domačo zasedbo.

Inter je četrtič v zgodovini zmagal na prvih petih prvenstvenih tekmah:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Vidmu je gostovala Fiorentina in slavila, potem ko sta zadela Lucas Martinez Quarta v 32. in Giacomo Bonaventura v 92. minuti. Jaka Bijol je za Videmčane, ki so pri dnu lestvice s tremi točkami, igral celo tekmo, Sandi Lovrić je v igro vstopil v 63. minuti, Davida Pejičića pa ni bilo v ekipi.

Brez zadetka so ostali tudi nogometaši Napolija, ki jim v novi sezoni nikakor ne gre. Tokrat so z 0:0 remizirali proti Bologni. Atalanta pa je z 2:0 ugnala predzadnji Cagliari, strelca za zmagovalce sta bila Ademola Lookman v 33. in Mario Pašalić v 76. minuti.

V soboto je Milan z 1:0 odpravil Verono, Sassuolo je s 4:2 premagal Juventus in mu zadal prvi poraz v sezoni, Lazio in Monza pa sta igrala 1:1.

V petek sta se Salernitana in Frosinone brez Matjaža Kamenšek-Pahića razšla z 1:1, Lecce pa je z 1:0 premagal Genoo in z 11 točkami vztraja pod vrhom lestvice.

Lecce je trenutno tretji, za vodilnim Interjem, ki je ob Lecceju še edini neporažen, zaostaja štiri točke, drugi je Milan z 12 točkami, po 10 jih imata Juventus in Fiorentina, Atalanta pa je pri devetih točkah.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
24. 09. 2023 21.34
+1
A se komu totalno steka t2 ??? To je neverjetno
lepdanvsakdan
25. 09. 2023 14.33
+1
kaj pa menjaš operaterja, ki te prepriča da je cenejši...eto ti cenejši...pri siolu nikoli nisem imel težav