Nogomet

Iniesta se je s solzami v očeh poslovil od kluba, a ni še nared za pokoj

Kobe, 25. 05. 2023 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andres Iniesta se je leta 2018 pri 34 letih starosti odločil zapustiti domačo Barcelono in odpotovati na Daljni vzhod. Na Japonskem je okrepil Vissel Kobe, ki ga po petih letih zdaj zapušča. Kljub 39 letom starosti pa zagotavlja, da še vedno želi igrati nogomet.

Dvakratni evropski in enkratni svetovni prvak s Španijo je v Evropi zgradil neverjetno kariero, a tudi v deželi vzhajajočega sonca je pustil svoj vtis. V sezoni pred njegovim prihodom je Vissel Kobe sezono lige J1 zaključil na desetem mestu. Sledila so nihanja v njegovi igri in uspehih kluba, letos pa pod taktirko Takayukija Yoshide moštvo iz Kobeja zaseda prvo mesto. Na teh devetih tekmah je Andres Iniesta skupno odigral zgolj 38 minut in jasno je bilo, da je prišel čas za spremembo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Trener ima drugačne prioritete in jaz to spoštujem in sprejmem," je na čustveni novinarski konferenci ob slovesu dejal Španec. V nekem trenutku so se na njegove oči prikradle solze in Iniesta je spregovoril o pomenu svoje izkušnje na Japonskem. "Pred petimi leti, ko sem zapustil Barcelono, sem sprejel eno najpomembnejših odločitev v mojem življenju. Z družino sem daleč od doma začel novo avanturo. Prvič smo zapustili domovino in bilo je zelo zapleteno. Če pogledam nazaj, sem zelo vesel in ponosen na to odločitev. Tu sem napredoval kot oseba in nogometaš. Uspel sem tudi spoznati to čudovito državo," je čustveno dodal.

Statistika Andresa Inieste v dresu Vissel Kobeja
Statistika Andresa Inieste v dresu Vissel Kobeja FOTO: Sofascore.com

Barcelona ni edini klub v njegovem srcu, saj ga je pet let na Japonskem očitno zelo zaznamovalo: "Vedno smo si predstavljali, da se bom tu upokojil; to je bila želja vseh. Kljub temu se stvari na koncu ne končajo vedno, kot si jih človek zamisli, in vsak odide svojo pot. Moraš se posloviti in to ni lahko. A to ni končno slovo. Moj odnos s klubom se bo nadaljeval od trenutka, ko se upokojim. Ta klub je moj dom in zahvaljujem se Hirošiju Mikitaniju (predsednik Vissel Kobeja), ker je spoštoval mojo željo, da nadaljujem z igralsko kariero."

Andres Iniesta je v Barceloni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.
Andres Iniesta je v Barceloni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. FOTO: AP

Kje bo svojo kariero nadaljeval, za zdaj še ni jasno, vsekakor pa je logična povezava s klubom, v katerem je postal zvezda svetovnega nogometa: "Večkrat sem že rekel, da bi se v neki točki svojega življenja rad vrnil v Barcelono, ampak še vedno mislim, da se to ne bo zgodilo kmalu. Upam predvsem, da bo Xavi tam trener številna leta. To bi bila odlična novica za nogomet."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Neiqo
26. 05. 2023 13.34
+2
Andres Iniesta nets reported $30m salary in Japan and vows to conquer Asia.. Verjetno se mu joce za miljoni. haha
JOSEPH HAYDN
25. 05. 2023 12.54
+11
Škoda edino to, da je iz Barce odšel relativno zgodaj. Bi lahko odigral vsaj še 2-3 sezone. Kakorkoli srečo Andres tudi v nadaljevanju kariere
cripstoned
25. 05. 2023 12.31
+14
legenda španskega in svetovnega nogometa...edina skoda je ta da se je nogometno upokojil prehitro...
Kollerik
25. 05. 2023 16.45
-1
cripstoned
25. 05. 2023 17.47
+1
Vse kar je velikega v Barceloni je katedrala...Vse kar je velikega v klubu VARCELONA sta korupcija in podkupovanje...Ne pravimo ji zastojn KORUPTYLONa!
Šumsko voče
26. 05. 2023 12.13
+0
HALAcR7
25. 05. 2023 11.52
+6
samo škoda ker ni igral za klub ,ki ga ima najraje,,škoda za njega ,čeprav bi bil tam več na klopci
Franci123
25. 05. 2023 12.20
+0
malo si zamešal. na klopi jje blestel le tvoj ronaldo😂