Nogomet

Iličić: Hočem osvojiti prvenstvo z Mariborom, vse bom naredil za to

Maribor, 18. 07. 2024 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bliža se začetek državnega prvenstva, ki ga bosta v Stožicah otvorila ljubljanska Olimpija in novopečeni prvoligaš Primorje. Za osrednje favorite za državni naslov tudi letos veljajo Celje, Maribor in Olimpija, še posebej motiviran pa pred začetkom sezone deluje Josip Iličić, ki je napovedal, da bo vse storil, da osvoji prvo mesto.

Več videovsebin
  • Ante Šimundža pred začetkom državnega prvenstva
    01:31
    Ante Šimundža pred začetkom državnega prvenstva
  • Josip Iličić pred začetkom državnega prvenstva
    01:32
    Josip Iličić pred začetkom državnega prvenstva

Mariborčani sodijo v ožji krog favoritov za končni naslov, temu primerni so tudi klubski cilji. "Zadali smo si cilje, katere želimo doseči. Eden od teh je osvojitev prvega mesta. Na to smo se pripravljali, v nedeljo je prva tekma in poskušali bomo doseči zastavljeni cilj," je povedal trener Maribora Ante Šimundža.

"Maribor spada na sam vrh. Jaz hočem osvojiti prvenstvo z Mariborom, vse bom naredil za to," pa je pred začetkom državnega prvenstva odločen Josip Iličić.

Josip Iličić v slovenski reprezentanci
Josip Iličić v slovenski reprezentanci FOTO: Damjan Žibert

36-letnik praktično ni imel pravega poletnega premora. Po končani klubski sezoni je s slovensko reprezentanco pisal pravljico na evropskem prvenstvu, po zaključku pa se je hitro pridružil treningom Maribora in pripravam na novo sezono. 

"Lep dogodek, vse skupaj je bilo fantastično. Ampak to je sedaj spomin, ki je že za mano. Ostal bo v meni, ampak sedaj sem osredotočen na Maribor in na naše skupne cilje," je o minulem evropskem prvenstvu povedal Iličić.

Ob tem pa dodal: "Nadaljujem, kjer sem končal. Nimam težav glede počitka ali počitnic. Veselim se tekem, ki prihajajo, to je moje največje zadovoljstvo, zato tudi treniram nogomet. Osebno si želim, da nadaljujemo tam, kjer smo končali. Da razvlečemo ta niz iz spomladanskega dela in da postanemo zahteven tekmec za vse nasprotnike. Jaz verjamem v te fante. Pomembna je celotna sezona." 

Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Maribor se je doslej v tem prestopnem roku okrepil z dvema tujcema, prišla sta Francoz Bradley M'Bondo in Poljak Karol Borys. Precej več je bilo odhodov, odšli so Nemanja Mitrović (Wildon), Aleks Pihler (Borac Banja Luka), Mark Strajnar (Mura), Luka Uskoković in Marin Laušić (oba Liepaja), Itsuki Urata, Ishaq Kayode Rafiu ter Marko Zalokar

"Želimo si okrepiti še določene pozicije. Ni tako lahko, kot si kdo misli. Bradley (op. p. M'Bondo) in Borys sta igralca, ki premoreta kvaliteto in lahko zadovoljita kriterije Maribora. Seveda pa traja adaptacijski čas, novo okolje, nova država, nov klub. Večjo željo bosta imela, hitreje se bosta aklimatizirala. Igralci, ki niso zadovoljevali kriterijev, so odšli, kar je v vsakem klubu popolnoma normalno," je dejal Šimundža.

Mariborčani sezono odpirajo v nedeljo v Ljudskem vrtu proti Domžalam, še pred tem pa jih čaka povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer bodo lovili zaostanek iz Plovdiva (2:1). 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
18. 07. 2024 19.56
-1
Vsak želi igrati čim dlje. Mu privoščimo.
Dolar Kramp
18. 07. 2024 19.24
+2
Penzija Ili bo za tebe finalka.
ostrostrelec
18. 07. 2024 18.46
-1
ko bo šo zadn z GRACA
PROTI VSAKRSNI KORUPCIJI
18. 07. 2024 18.27
-2
Debelinko niti 100m ne more vec pretect… 🤣🤣
motorist_mb
18. 07. 2024 17.44
+4
Jojo majstore 💪
roten
18. 07. 2024 17.38
-3
Laufu pa kaku
drimtim
18. 07. 2024 17.28
-3
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Davao
18. 07. 2024 17.21
+0
😆😆😆😆😆😆😆