Nogomet

Hrvaška v ligi narodov srečno do zmage nad Škotsko

Ljubljana, 12. 10. 2024 20.40 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
0

Nogometaši Hrvaške so v 3. krogu lige narodov v skupini A1 premagali Škotsko z 2:1 (1:1). Na vrhu lestvice so se po drugi zmagi izenačili s Portugalci, ki zvečer gostujejo na Poljskem, ob zmagi gostiteljev pa bi imele vse tri ekipe na vrhu po šest točk. Škotska je tudi na tretji tekmi izgubila z enim golom razlike.

Gostje so na zagrebškem Maksimiru povedli v 32. minuti, ko je Ryan Christie izkoristil veliko napako Luke Sučića. A veselje Škotov je trajalo vsega tri minute. Lepo akcijo je začel Joško Gvadiol, lepo zaposlil Ivana Perišića, ta pa je jo vrnil do lgorja Matanovića, ki je poravnal na 1:1. Vsekakor pa Hrvaška v prvem delu z igro ni prepričala, saj je bila večji del nenevarna v napadu.

Slavje Škotov, ki so prišli do vodstva proti Hrvaški v 32. minuti.
Slavje Škotov, ki so prišli do vodstva proti Hrvaški v 32. minuti. FOTO: AP

Odločilni gol na tekmi je v 70. minuti dosegel Andrej Kramarić, ki je v gol pospravil odbito žogo. Akcijo je tokrat začel Perišić, ki je lepo podal do Borne Sose. Odbito žogo pa je v drugem poskusu v gol pospravil Kramarić in s 30. reprezentančnim golom odločil zmagovalca. Gostje so se odprli, si priigrali tudi nekaj priložnosti in globoko v sodnikovem podaljšku je Che Adams izenačil na 2:2. Napis na semaforju pa je bil kratkotrajen, saj so sodniki z ogledom posnetka gol razveljavili. Hrvaško prihodnji teden čaka gostovanje nas Poljskem, Škoti bodo gostili Portugalce.

Slavje Kramarića po zadetku, ki je Hrvate popeljal do zmage nad Škotsko.
Slavje Kramarića po zadetku, ki je Hrvate popeljal do zmage nad Škotsko. FOTO: AP

V skupini C3 je prvovrstno presenečenje pripravil Luxembourg in na gostovanju v Bolgariji (0:0) osvojil točko. Litva je v skupini C2 izgubila proti Kosovu z 1:2 (0:1).

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.