Nogomet

Neverjetna zmeda na Poljudu, ki je osrečila Hajduk

Split, 27. 10. 2019 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijači Hajduka vse od leta 2005 čakajo na nov naslov hrvaškega prvaka. Dinamo v zadnjem desetletju, če izvzamemo preblisk Rijeke in našega Matjaža Keka, nima prave konkurence, a morda se lahko vse skupaj spremeni že letos. Splitski ponos za zdaj niza dobre rezultate, na svoji strani pa ima tudi zvrhano mero sreče.

Hajduk Split se v zadnjih sezonah ni resno vmešaval v boj za hrvaški prestol. Čeprav je pripravil dober uvod v sezono, je v nadaljevanju kot po pravilu popustil, a letos se zdi, da bi bilo lahko drugače. Ponos Splita in praktično celotne Dalmacije ima po 13 krogih 27 točk in je s tem celo vodilna ekipa prvenstva, čeprav ima Dinamo ob dveh točkah tudi dve tekmi manj. 

V soboto je na Poljudu, kjer se je zbralo dobrih devet tisoč ljubiteljev nogometa, gostoval zadnjeuvrščeni Slaven Belupo. Hajduk je v 73. minuti vodil z 1:0, ko si je veliko napako privoščil domači vratar Josip Posavec. Ta je žogo vrgel naravnost na nogo enega od gostujočih nogometašev, ki je z razdalje sprožil na vrata Hajduka in zabil za izenačenje. Vsaj tako se je zdelo. Gostje so začeli proslavljati, njihov čuvaj mreže Antonio Jezina je že stekel k svoji klopi, a zadetka v resnici sploh ni bilo. Posavcu je žogo po pravem čudežu uspelo odbiti v vratnico in nato nazaj v igrišče. Nogometaši Slavena med veseljem sploh niso opazili, kaj se dogaja. Sledil je hiter protinapad, ki ga je s strelom na prazna vrata kronal Josip Juranović. Poljud je izbruhnil od navdušenja, kot se je pozneje izkazalo, pa je bil to tudi zadnji zadetek na srečanju. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rijeka, ki jo trenutno vodi slovenski strokovnjak Simon Rožman, je svojo tekmo prav tako igrala v soboto. Na Rujevici jo je z 2:1 presenetljivo ugnala Gorica. Hajduk je trenutno prvi s 27 točkami, sledi mu zagrebški Dinamo s 25, reški predstavnik pa jih ima na tretjem mestu 22. Zagrebčani bodo tekmo 13. kroga odigrali v nedeljo, ko na Maksimir prihaja Osijek. 

Hajduk - Slaven

Lestvica

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeMonster
28. 10. 2019 11.43
+3
Hajduk je bil najboljši,ko je bilo v prvi postavi 10 dalmatincev in po en slovenec(Oblak) ali pa en Srb(Đorđevič)
LeMonster
28. 10. 2019 11.40
+3
V začetni postavi samo en dalmatinec-Caktaš....bogami, kam to vodi današnji kao globalni fuzbal.
Petarda10
27. 10. 2019 14.06
+4
to pa je res bizarno
lightning
27. 10. 2019 11.41
+3
čudn je tale Hajduk postal...le še nekaj dalmatincev, kak purger, ostalo pa vse iz afrike in kosova...res pa so rezultati boljši...
ivan.z Doba
27. 10. 2019 16.13
+13
Še dobro, da za slovenske klube igrajo samo slovenski nogometaši.