Nogomet

Higuain: Trpeli smo do zadnje sekunde

Buenos Aires, 12. 10. 2009 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec argentinske reprezentance Gonzalo Higuain je priznal, da so s soigralci zelo trpeli, dokler jih ni v 93. minuti rešil rezervist Martin Palermo.

Napadalec argentinske nogometne reprezentance Gonzalo Higuain
Napadalec argentinske nogometne reprezentance Gonzalo Higuain FOTO: Reuters

Gonzalo Higuain, napadalec argentinske izbrane vrste, je priznal, da so s soigralci preživljali pravo agonijo, preden so si v izdihljajih tekme zagotovili tri točke proti reprezentanci Peruja. Napadalec Reala iz Madrida je že na svoji prvi tekmi v dresu argentinske reprezentance zatresel mrežo in vse je kazalo, da bo prav njegov zadetek na koncu odločil zmagovalca. Kakor koli, v dramatični končnici tekme je za šok najprej poskrbel napadalec Peruja Hernan Renfigo, ki je zadel za izenačenje v 90. minuti, in ko je vse kazalo, da Argentina še četrič zapored ne bo okusila slasti zmage, je Gavče v 93. minuti rešil rezervist Martin Palermo. Higuain je povedal, da se zaveda, da so si sami otežili pot na svetovno prvenstvo: "Zelo smo trpeli, Perujci so so vrnili v igro, ko sem že mislil, da bo moj zadetek zadostoval za končno zmago. Perujci so se spet pokazali kot zelo močno moštvo in sem zelo vesel, da še vedno upamo na uvrstitev na svetovno prvenstvo.“ Argentino, ki je na 17 srečanjih zmagala le sedemkrat, čaka v sredo zadnja in najtežja preizkušnja, srečanje proti Urugvaju, ki na lestvici za Gavči zaostaja le za točko. Se Argentincem prvič po letu 1970 obeta, da ne bodo sodelovali na svetovnem prvenstvu?

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

logotip66666
12. 10. 2009 22.41
Los Blancos ne prbiji.. ce mas kj čez mesija se bomo mal drgac pogovarjal. Me zanima kdo si? bajsek z velikim trebuhom ki nima pojma v fuzbalu al pa 13 letn froc. Me zanima kako bi ti igrau skos pr klubu pol te bi pa u reprezentanco povabil pa kaku bi ti spialu cist z drugimi igralci , z drugo taktiko itd. (trener....:S)
sportsmanship
12. 10. 2009 19.25
s takimi igrami si ne zaslužijo igrati na sp
LosBlancos
12. 10. 2009 18.28
Ne privoščim argentini, a glede na to, da jih Realovec rešuje pa naj jim bo. Ker Messi je sramota kaj kaže v reprezentenčnem sresu. lp
sottozero
12. 10. 2009 13.44
SRAMOTA, da se taka reprezentanca, s takimi zvezdniki...takole vleče skozi kvalifikacije. Če bodo tako igrali, proti Urugvaju nimajo možnosti !
bostjan@kocevje.com
12. 10. 2009 13.31
argentinci niso hrvati, zihr se bojo plasirali na sp! živela slovenija, bosna in srbija!!!