Nogomet

Trener Heidenheima pohvalil zmaje: Poznali sta se samozavest in kakovost

Heidenheim, 04. 10. 2024 15.23 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Olimpije so svoje drugo nastopanje v Konferenčni ligi začeli z minimalnim porazom pri nemškem bundesligašu Heidenheimu. Zmaji so na 1:1 izenačili v 77. minuti preko rezervista Alexa Blanca, a je le šest minut pozneje z bele točke za končni izid poskrbel Paul Wanner. Kljub porazu so Ljubljančani, predvsem to velja za drugi polčas, pokazali obilo dobrega, kar je prepoznal tudi domači trener Frank Schmidt.

Zmaje je v Nemčiji bodrilo približno 600 navijačev.
Zmaje je v Nemčiji bodrilo približno 600 navijačev. FOTO: AP

Trenutno šesto moštvo nemške Bundeslige je v obračun vstopilo v vlogi izrazitega favorita in to nemudoma upravičilo. Že v šesti minuti je obrambo zmajev izigral Adrian Beck, Matevž Vidovšek pa je bil povsem brez moči. 

"Za nas je bila to zelo drugačna tekma. Imeli smo ogromno posesti in v prvih 30 minutah to dobro izkoriščali. Igrali smo direktno, napadalno, še posebej smo bili dobri po desni strani," je za spletno stran svojega kluba uvodoma dejal domači trener, ki je za predstavo na desni strani posebej pohvalil Sirlorda Conteha in že omenjenega Becka.

Olimpija si v prvem polčasu ni pripravila niti ene zrele priložnosti, na drugi strani so se nevarne situacije pred vrati zmajev kar vrstile, tako da je bil minimalen zaostanek še dobra popotnica pred drugim delom. 

Vanj je Olimpija vstopila odločno, zmaji so stali višje, kar je Nemcem oteževalo pot do gola. Victor Sanchez je imel srečno roko pri izbiri zamenjav, saj sta v 77. minuti akcijo za izenačujoč gol zrežirala rezervista. Marko Brest je z leve strani sijajno našel osamljenega Alexa Blanca, ki mu ni bilo težko zadeti z glavo.

Heidenheim vs Olimpija
Heidenheim vs Olimpija FOTO: Sofascore.com

Schmidt pohvalil pogumno Olimpijo

"Imeli smo veliko priložnosti, da bi prednost še povišali, zadeli smo tudi okvir vrat, a drugi gol enostavno ni in ni prišel. Potem je Olimpija zaigrala bolje, poznali sta se njihova samozavest in kakovost. Pri golu za 1:1 smo popolnoma pozabili na Blanca," je nadaljeval Schmidt. 

Na koncu je zmaje vsaj točke stala neprevidna igra rezervista Petra Agbaja, ki je v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Glavni sodnik je hitro pokazal na belo točko, s katere je v polno meril obetavni Paul Wanner, sicer posojeni nogometaš münchenskega Bayerna.

"Dobro je bilo, da smo uspeli takoj znova povesti. Tekmo smo brez potrebe naredili vznemirljivo, saj bi jo lahko zaključili že veliko prej. Na koncu so imeli gostje še eno veliko priložnost, kjer nas je poljubila tudi sreča. Če bi izkoristili priložnosti v prvem delu, bi si močno olajšali delo, a na koncu je edino, kar šteje, zmaga," je bil uspeha pred svojimi navijači vesel trener Heidenheima. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hc4life
04. 10. 2024 16.40
-2
Pazi ti komentarje ,bili ste celo bolši ,pa sudija je kriv itd.....pa olimpija v prvem kot v drugem polčasu ni imela rne priložnosti ne ,zero,njente,oni pa malo morje priložnosti in itak olimpija je bla bolša .....pa pa
Bajker Slovenija
04. 10. 2024 16.23
+2
bi moral sodnika tudi pohvalit
tekač
04. 10. 2024 15.56
+4
Nemci se lahko zahvalijo za zmago Albanskemu sodniku. Uefa bi morale take sodnike suspendirati. ..
St. Gallen
04. 10. 2024 16.12
+1
gullit
04. 10. 2024 15.47
+8
V glavnem glave gor Zmaji, lepo ste igrali, tudi v drugem polcasu bili enakovredni, če ne boljši. Dobro ste predstavljali naš nogomet, proti bundesligašu ni sramoten tak poraz. Čestitke kljub porazu ravno zaradi tega.