Nogomet

Hansi Flick: Moja filozofija je podobna Cruyffovi in Guardiolini

Barcelona, 25. 07. 2024 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
20

Pri Barceloni so tudi uradno predstavili novega trenerja Hansija Flicka. Nemški strokovnjak je na predstavitvi poudaril, da bo trdo delo ključ do uspeha, ob tem pa je izpostavil tudi vlogo Barcelonine akademije La Masie, ki je v preteklosti že proizvedla številne nogometne dragulje.

Hansi Flick
Hansi Flick FOTO: AP

Flick je sicer že vodil nogometaše Barce še pred uradno predstavitvijo, na kateri se je zbralo več kot 100 novinarjev. V družbi predsednika Joana Laporte, športnega direktorja Deca in podpredsednika Rafa Yusteja se je dotaknil tudi dveh velikanov Johana Cruyffa ter Josepa Guardiole, ki sta zaznamovala zgodovino katalonskega ponosa. 

"Moja filozofija je podobna Cruyffovi in Guardiolini. Želim si, da je moja ekipa ves čas aktivna. Ne glede na formacijo, hočem, da moji igralci igrajo dobro in dajejo vse od sebe," je navijače Barcelone z izbranimi besedami navdušil Nemec. 

Joan Laporta in Hansi Flick
Joan Laporta in Hansi Flick FOTO: AP

"Je idealen kandidat za naše člansko moštvo. Ceni marljivost in disciplino ter verjame v filozofijo kluba. On je prava izbira, da nas popelje naprej in nas sooči s prihajajočimi izzivi. To bo napravil s prepričanjem, odločnostjo in svežim zanosom," je podporo trenerju, ki je stopil v čevlje Xavija Hernandeza, izkazal predsednik Laporta. 

Flick prisega na trdo delo in mlade igralce

Nekdanji strateg münchenskega Bayerna, Hoffenheima, Victorie iz Bammentala in nemške reprezentance se dobro zaveda v kakšen klub je prišel. 

"Čutim, da je to neverjeten klub, poln strasti. To strast čutim vsak dan in to obožujem. Ustvariti želimo ekipo s trdno obrambo, ki je izhodišče za dobro igro v napadu," je dejal Flick, sicer poln hvale na delo vseh, ki so del kluba iz Barcelone.

Hansi Flick je z Nemčijo na SP v Katarju izpadel že v skupinskem delu.
Hansi Flick je z Nemčijo na SP v Katarju izpadel že v skupinskem delu. FOTO: AP

Ob tem je dodal: "Resnično sem hvaležen za delo opravljeno v La Masii. Imamo nekaj čudovitih mladih igralcev, ki želijo dati vse od sebe za klub. Želim ustvariti idealne pogoje za razvoj mladih nogometašev, ki premorejo veliko kakovosti." 

Eden izmed biserov Barcine akademije je tudi Lamine Yamal, ki je blestel na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Ob rekordnem španskem naslovu evropskih prvakov je bil 17-letnik izbran za najboljšega mladega igralca turnirja. 

"Na evropskem prvenstvu je prikazal izredno kakovost, toda mora nadaljevati z delom. Prepričan sem, da nam bo pričaral čudovite trenutke," se vprašanju o Yamalu ni mogel izogniti Flick. 

Lamine Yamal
Lamine Yamal FOTO: AP

Kljub vsemu je bil novi trener blaugrane previden ob napovedih glede lovorik. Osredotočil se je bolj na pomembnost trdega dela. "Na treningih bomo res garali. Tam moramo dati od sebe 100 % in to prenesti tudi na tekme."

Njegovi varovanci bodo v naslednjih dneh priprave nadaljevali v Združenih državah Amerike. "V ZDA bo odpotovalo 30 oziroma 31 igralcev. Vsi bodo dobili priložnost. Imamo precej nogometašev na vseh položajih, zato lahko izbiramo," je sladke skrbi predstavil Nemec na klopi Barce, ki pa bo, vsaj na začetku, pogrešal Gavija, Frenkieja de Jonga in Ronalda Arauja.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
26. 07. 2024 11.48
-3
Ko si tako obupan da pripelješ človeka ki je poskrbel za največjo sramoto koruptilone v ligi prvakov...hahahahaha Koruptilona je pa res na dnu....a kdo ve kdaj pride Laporta tudi letos v Ljubljano k ceferinu na kosilo kjer ga bo se 3ic zapored v svojem mandatu prosil za najlažji žreb v ligi prvakov in sodniško pomoc da prilezejo iz najlažje skupine...samo da sponzorji ne bodo razočarani....hahahahaha kako lepo se je norčevati iz tega propadlega kluba in njenih "navijačev" ki vec ne vejo za koga bi navijali zaradi reala hahahahaha
Lucky
26. 07. 2024 11.38
+1
Zaenkrat skor ni blo igralca, za kerga so govoril, da je všeč Flicku. Sam za Lenlgleta nism vidu. Velik naj bi polagal v Fatija, ki je treniral po posebnem programu, ampak je spet poškodvan, za kake 2 mesca. Roque je menda na treningih tud čist povprečn. No Ferrana še ni vidu. Je pa zanimiva izjava, ko se je vrnu Lewa. Menda je reku, da nucajo nekoga s kliničnim zaključkom. Tk je dal vedet, da ni zadovoln, kk na treningih strelajo na gol. Kakorkol, sladke besede se bojo kmal zaključle in bo treba na terenu pokazat, če je kak napredek. Poškodb je še naprej velik. Men je bla najbolj všeč izjava, če na treningu daš od sebe sam 80%, boš težk dal na tekmi 100%.
cripstoned
26. 07. 2024 10.40
-3
Srečno v borbi za evropska hansi! Upam da ne bos bivši že v januarju...
Lucky
26. 07. 2024 11.40
+0
A zdej sam še upaš? Ne staviš več? A si se usral? Ka pa ostale stave, ki si jih ponujal?
cripstoned
26. 07. 2024 11.43
-2
Kripsi sirje po vas...najprej vrnite denar zapiracu potem omenjate stave...alo Hejter dolzen si kot Koruptilona hahahahahha
Lucky
26. 07. 2024 12.01
+1
cripstoned
26. 07. 2024 12.30
-3
Ponujal sem vam jaz že na začetku lanske sezone stave in to resno...da v kolikor bo real prvak lalige in lige prvakov da se hejtercki zbrisete...seveda ni bilo nobenega junaka...nato sem vas začel trolati z stavami ker sem videl da ste neresni...potem vam je zapirac ponudil stavo ki ste jo sprejeli nato pa te jo izgubili in mu niste vrnili obljubljenega...tako ste postali se večje tarče posmeha in samo hujse bo...boljše da ste tiho dragi hejtercki..
Lucky
26. 07. 2024 12.39
+7
Ti ponujaš stave. Jst se odločm, kero bom sprejel. Jst sm sprejel 3. Ti si se pa usral. Zdej pa trolaš samga sebe.
cripstoned
26. 07. 2024 13.20
-7
Spet lažeš samega sebe...vse kar si ti sprejel je to da je kripsi tvoj idol in da ti ne da mira...hahahaha
Lucky
26. 07. 2024 14.14
+6
Zdej se režiš sebi? Za vsak plusek, ko si stisneš, en ha? To zgleda tkle. Hahahahahahahahaha.
Kollerik
26. 07. 2024 15.28
+7
Bed. ak piše v množini, kot da sem jaz kaj stavil! Lažnivi in odvratni kradljivec, tako kot njegov klub....
Kollerik
26. 07. 2024 09.45
+0
Srečno, Hansi!
Jevgenij Suhov
26. 07. 2024 08.36
+0
spet bomo tepli beli sekret, lot za časa Messijeve vladavine…
cripstoned
26. 07. 2024 10.39
-1
Zadnje 3 sezone messija v Koruptiloni smo gledali samo solze in drgetanje messija na b igrišču reala...mladina reala ga je redno tolkla ne glede na tekmovanje...ne lazi dragi suhov ....vem da te boli vse vezano za real madrid...sploh ne vem od kod vam hejterckom se pravica da omenajte real madrid...a ne bi bilo boljše da se ukvarjate z propadlo Koruptilono ki vse upe polaga v 17.letnika in je primorana prodajati sadne sokove in sedeže iz starega neu campa da ima denar za okrepitve...pa se to noce nihče vec tja kjer po 1.sezoni pade cena za 30% in se izkaze kot napaka v karieri igralca...verjamem da bosta prišla spet 2 odsluzena igralca to pa je tudi vse...
Jevgenij Suhov
26. 07. 2024 11.55
+1
kripsl, kdo omenja real???Omenil sem beli sekret, kako pa ti veš, da je to to???
cripstoned
26. 07. 2024 12.26
-1
To je tista nemoc Hahahahah....kje vas je se vec dragi hejtercki..
borjac
25. 07. 2024 20.37
-2
Če bo Barcelona pripeljala še Wiliamsa in se bodo vrnili še trije poškodovani igralci, bo imel trener Flick kar konkurenčno ekipo.
tavbix
25. 07. 2024 18.20
-6
Xavi je postavil odlične temelje i lahko da Barcelona spet uspe. Podobno je bilo v Bayernu, ko je po odhodu Guardiole ekipa požela veliko uspeha.
Amor Fati
25. 07. 2024 18.02
+3
Ni ravno on poskrbel za največji debakel Barcelone v ligi prvakov, ko je sedel na klopi Bayerna? A se samo meni zdi čudno?
Kollerik
26. 07. 2024 14.19
+2
Recimo, da bo Hansi naredil vse, da se oddolži za nazaj.