Nogomet

Haaland z dvema zadetkoma Cityju zagotovil zmago

Leeds, 28. 12. 2022 23.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

S tekmo med Leedsom in Manchester Cityjem se je končal 17. krog angleške nogometne lige. Zmagal je slednji s 3:1. Največ zaslug za to pa ima norveški zvezdnik Erling Haaland, ki je dosegel dva gola.

V Leedsu je City povedel prek Rodrija ob koncu prvega polčasa. Erling Haaland je nato po podajah Jacka Grealisha udaril v 51. in 64. minuti ter je zdaj že pri 20 golih in zanesljivo na prvem mestu med strelci. Pri domačih je Pascal Struijk zadetek dosegel v 73. minuti.

Statistika tekme: Leeds United vs. Manchester City 1:3 (0:1)
Statistika tekme: Leeds United vs. Manchester City 1:3 (0:1) FOTO: Sofascore.com

V torek so nogometaši Manchester Uniteda premagali Nottingham Forest s 3:0. Pred tem je Chelsea z 2:0 odpravil Bournemouth. Londončani bodo sicer s 1. januarjem okrepili svoj napad. Kot so sporočili na svoji spletni strani, se bo za 12 milijonov evrov iz Moldeja preselil 20-letni David Datro Fofana iz Slonokoščene obale.

Po poročanju Evening Standarda je blizu tudi podpis pogodbe z brazilskim najstnikom Andreyem Santosom iz Vasca da Game, po koncu sezone pa se bo iz Leipziga najverjetneje pridružil Francoz Christopher Nkunku.

Že v ponedeljek so nogometaši Arsenala gostili West Ham in ga premagali s 3:1. S tem ostajajo vodilna ekipa prvenstva. Newcastle je s 3:0 v gosteh premagal Leicester City, z enakim izidom pa je zmagal tudi Fulham pri Crystal Palaceu.

Tottenham je v gosteh pri Brentfordu igral 2:2, Liverpool je zmagal s 3:1 pri Aston Villi, Brighton je prav tako s 3:1 zmagal v Southamptonu, Wolverhampton pa z 2:1 pri Evertonu.

Arsenal ima na vrhu lige 40 točk s 15 tekem, City jih ima 35, Newcastle pa 33, a ima tekmo več.

Angleško prvenstvo, 17. krog, izid sredine tekme:
Leeds United - Manchester City 1:3 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.