Nogomet

Guardiolo povezovali z angleško klopjo, Španec zanikal namigovanja

Manchester, 14. 10. 2024 21.49 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
0

Po poročanju Timesa je Angleška nogometna zveza ponudila mesto angleškega selektorja po koncu klubske sezone 2024/25 trenerju Manchester Cityja Josepu Guardioli. Toda sloviti Katalonec je zanikal namigovanja angleških in italijanskih medijev, da naj bi sedel na klop angleške reprezentance.

Angleško reprezentanco je do konca evropskega prvenstva v Nemčiji vodil Gareth Southgate in z njo izgubil v finalu proti Španiji. Po njegovem odhodu je vodenje prevzel Lee Carsley, ki pa ostaja zgolj začasna rešitev na angleški klopi.

Lee Carlsey
Lee Carlsey FOTO: AP

Pogodba Guardiole z Manchester Cityjem se izteče po koncu te sezone, FA pa naj bi že pred to sezono ponudil službo 53-letnemu Špancu. 

Guardola je, kot poroča italijanski Sky Italia, v televizijski oddaji Che tempo Che Fa dejal, da je prihodnost odprta in da se lahko zgodi vse, ob tem pa zanikal namigovanja, da bo postal naslednji selektor Anglije.

Josep Guardiola
Josep Guardiola FOTO: AP

"Da bom zapustil City? To ne drži, o tem se še nisem odločil. Obenem ne drži, da bom postal naslednji selektor Anglije. Če bi se o čem odločil, bi to povedal. Trenutno ne vem ničesar, lahko pa se zgodi vse," je dodal Guardiola.

Katalonec je od prihoda v Manchester pred osmimi leti osvojil šest naslovov v Angliji s Cityjem. Z meščani je bil najboljši tudi v Ligi prvakov v sezoni 2022/23.

Na stavnicah je favorit za prevzem vodenja angleške izbrane vrste Nemec Thomas Tuchel, a vsaj za zdaj je na klopi Anglije Carsley. 

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Ta bo novembra po vsej verjetnosti vodil tudi zadnji dve tekmi v Ligi narodov. Anglija je v drugem rangu v skupini B2 z devetimi točkami druga za Grčijo (12 točk) ter pred Irsko (3) in Finsko (0).

Carsley je tudi sam spregovoril o svoji prihodnosti po dvoboju s Finsko, ki ga je Anglija v nedeljo dobila s 3:1. "Ni pomembno, ali bo selektor Anglež. Pomembneje je, da najboljši kandidat dobi to službo. Z omejevanjem bi si le otežili delo," je dejal 50-letni strateg.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.