Nogomet

Guardiola v finalu LP še brez Inieste?

Barcelona, 11. 05. 2009 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nastop Andresa Inieste na finalni tekmi Lige prvakov 27. maja v Rimu je po poškodbi na nedeljski tekmi Primere Division proti Villarealu vprašljiv.

Anders Iniesta
Anders Iniesta FOTO: Reuters

Zvezdnik katalonskega nogometnega velikana Barcelone Andres Iniesta si je namreč na nedeljski prvenstveni tekmi proti Villarrealu (3:3) poškodoval desno stegensko mišico, pred 'postavitvijo' končne zdravniške diagnoze ga čakajo dodatni pregledi, v klubu pa se bojijo, da bo moral počivati vsaj dva tedna.

Za zdaj je že znano, da bo moral izpustiti nastop na sredinem finalu kraljevega pokala proti Athleticu iz Bilbaa, poleg tega pa tudi zadnje tri tekme španskega prvenstva. Trener Barce Josep Guardiola ob Iniesti za finale pokala ne bo mogel računati niti na poškodovana Rafaela Marqueza in Thierryja Henryja, Eric Abidal pa je kaznovan.

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AmonAmarth
12. 05. 2009 09.58
Tadej1965 Edino pravilno so naredili...sej oba rdeča sta bla nezaslužena in men je žal da ne bodo igrali v finalu ampak če bi ga razveljavili Fletcherju bi ga mogli tud Abidalu in to nebi blo fer do vseh ekip ki so v preteklosti finale igrale brez koga k je imel kartone. Kar se pa Alvesa tiče drugič naj se brzda in naj ne gobca pa ne bo dobil kartona!! Če bi ga njemu razveljavili bi bila krivica nad krivicami ker ga je dobil popolnoma zasluženo!!
Tadej1965
12. 05. 2009 08.54
Uefa zavrnila vse pritožbe Manchester United in Barcelona sta zaman čakala na spodbudne novice iz sedeža UEFA. Pritožbe za kazni Fletcherja, Alvesa in Abidala so bile namreč zavrnjene. Veliki finale Lige prvakov med Barcelono in Manchester Unitedom bo minil brez udeležbe vseh treh igralcev, ki so v polfinalu prejeli kazni – Darrena Fletcherja, Daniela Alvesa in Erica Abidala. United je poslal pritožbo z zahtevo po razveljavitvi rdečega kartona Škota Darrena Fletcherja, pri Barceloni pa so na disciplinsko telo evropske nogometne zveze poslali enako zahtevo v primerih Daniela Alvesa (tretji rumeni karton) in Erica Abidala, ki je proti Chelseaju prejel rdeči karton. Disciplinsko telo UEFA je vse pritožbe zavrnilo in za to navedlo dva razloga: oba kluba sta zamudila rok za oddajo pritožb (ta znaša največ 24 ur po koncu tekme – op.a), kot drugo pa je UEFA ugotovila, da ne obstaja prav nobenih osnov za spreminjanje sodniških odločitev. Barcelona in Manchester Uniteda imata zdaj tri dni časa za vložek pritožbe na omenjeno odločitev.
AmonAmarth
12. 05. 2009 08.54
bojankrkic11...bistvo je da so dali en gol več vsi kot ga je dala barca!! Tu se pokaže kok pomeni lepa igra!!
Tadej1965
12. 05. 2009 08.54
Andres Iniesta je šokiral navijače Barcelone, ko se je poškodoval, zaradi česar ne bo zaigral v finalu španskega pokala. Bo pa vezist zato nared za finale Lige prvakov. Zdravniški pregled je pokazal, da si je vezist Barcelone Andres Iniesta poškodoval stegensko mišico. Zaradi tega bo moral na prisilni počitek in izpustiti finalno srečanje španskega pokala med Barcelono in Athleticom iz Bilbaa. Slaba novica za Barcelono, ki pa vseeno ni tako tragična kot se je sprva zdelo. Iniesta bo namreč nared za finale Lige prvakov, ki bo odigrano 27. maja na olimpijskem stadionu v Rimu. "Igral bom v Rimu. Gre za manjšo raztrganino. Vse skupaj ni tako slabo kot je bilo videti. Želja po igranju v finalu mi bo pomagala pri okrevanju," je povedal Iniesta, sicer junak povratne tekme polfinala Lige prvakov med Chelsea in Barcelono. Prav Iniesta je bil namreč tisti, ki je Barcelono z zadetkom v sodnikovem podaljšku izstrelil v finale.
lux92
12. 05. 2009 08.41
slabo je igrou Chelsea in Barca Chelsea 180min bunkra, Barca pa 180min podajanja žoge na polovici Chelseaja in to vam je ta lepota nogometa, podajanje žoge pred kazenskim prostorom bojankrkic11 in zakaj bi mogu Porto bit u finalu, sej smo jih premagal a nismo!?...in nobeni sodniki nm niso rabil pomagat da smo do finala pršli
bojankrkic11
11. 05. 2009 23.09
amonamarth... res je teško igrat brez rooneya pa ferdinanda proti enmu man. city-u, ka jih se hamburg gladko izlocu iz pokala uefa...dej no nehi nabijat, če se kdo dela pametnga si to ti, vsi anglezi ka so izlocil barco u zadnjih 4 letih so mel sreco zaradi enga gola vec ka se jim je usrou, in tko bi blo skor letos spet proti chelseu, al ima boga!!! hiddink je pa res vedu ce se odpre bo pokasiru 3 kose, pol pa proti 10 igralcem barce na domacem terenu menja drogbo z belletiem...jeb.. ti tak fuzbal!ni je ekipe ki prebije anglesko obrambo (na trenutke z vsemi 11, vecino casa pa vsaj z 10 igralci - chelsea) postavljeni na 35-40m od svojega gola, razen barce seveda, ki ji je to uspelo celo z igralcem manj! MAN U je mel sreco da je sploh prsu u polfinale...tja bi mogu it PORTO!
klubb_nine
11. 05. 2009 20.45
united je pomoje blizu osvojitvi prvaka :/ ... kr neki te poskodbe !!! BARCA !!!!
veginho1
11. 05. 2009 20.12
navijaci man utd po velikem finalu se bomo pogovarjali naprej!!!!!!!!!! najbol si finale zasluzi barca!!!!!!!!
veginho1
11. 05. 2009 20.10
AmonAmarth jst sm napisal da si bolj zasluz kot chelsea!!!!! to je taktika hidinka! hh tako taktiko si lahko jst zamislim in tudi tisti ki nima vseh papirje v si jo lahko!!!!!!!!!!! lahko se javis ko se naucis nogomet!!!!!!!! sodnik pa ni edini krivec za poraz chellsea!!!!!!! najvec so si krivi sami!!!!!!!!!!
Samorai
11. 05. 2009 18.57
veginho...ti pa si as:D Takšnih bedarij ne slišiš še od 12 letnikov. Si morda toliko star, ali še mlajši? ManUtd si je definitivno zaslužil finale, če si ga že kdo ni je to Barca, ker jih je norvežan rešil. Če barca ne zna igrati drugačnega nogometa kot napadati jim nisem jaz kriv. Ekipa ni sestavljena samo za napad ampak tudi obrambo. Nogomet odlikuje tudi taktika nogometnega moštva, kjer pa se lahko Guardiola skrije pred Fergiejem. Čeprav Chelsea res ni igral najlepše, je pa igral najboljše(taktično) kar se da igrati proti Barci, če pa Barca ne zna igrati proti bunkerju so popolnoma sami krivi, ker drugače ne znajo igrat. Samo neizkušeni trenerji bi igrali proti Barceloni odprto igro(primer: poglej četrtfinale z Bayernom in Klinsmanom na čelu...). Glede finala, vsi ki mislite da bo nek visok rezultat se močno motite. Upal bi se staviti, da po rednem delu ne bosta padla več kot 2 zadetka, seveda upam da 2:0 za ManUtd:D
AmonAmarth
11. 05. 2009 18.54
Se prav ne bo ne Alvesa, ne Abidal in ne Fletcherja...no ja Fletcher je nadomestljiv ostala dva pač bl težko!!
AmonAmarth
11. 05. 2009 18.54
UEFA have rejected Manchester United’s appeal against Darren Fletcher’s red card in the Champions League semi-final against Arsenal. They have also rejected Barcelona’s appeals against Eric Abidal’s dismissal and Dani Alves’ caution against Chelsea and all three will miss the final. UEFA said in a statement: �All three players are therefore suspended for one UEFA club competition match and will serve their bans when Barcelona meet Manchester United in the UEFA Champions League final in Rome on May 27. �In reaching its decision, the Control and Disciplinary Body concluded: (i) that the protests had not been submitted within the required 24-hour deadline of a match for filing protests - as specified in the disciplinary regulations - and (ii) that even if they had been admitted they would have been rejected as unfounded as there were no grounds for contesting the referees’ original decisions.
AmonAmarth
11. 05. 2009 18.32
veginho...poglej se kaj pišeš!!! Najprej da si United zasluži finale pol da si ga ne zasluži...bla bla bla... Dejstvo je da če bi sodnik piskal kot bi mogel bi bila barca svetlobna leta od finala!! Bunker Chelseja je pa bla izjemna taktika Hiddinka...res katastrofa za gledat ampak pametna igra!! Sej niso butci da bi se odpiral..Hiddink je vedel kaj prinaša napredovanje...na žalost ga je sodnik odnesel!!
steve333
11. 05. 2009 18.31
Že brez poškodbe Inieste niso mel veliko možnosti za zmago proti Unitedu, zdej jim pa lahk sam še kak sodnik tak kot Ovrebo podari zmago.
JeanLuc
11. 05. 2009 18.22
jst osebno bi tud rad vidu da bi obe ekipi igrali z vsemi najbolšimi igralci in da bi se tekma končala z visokim izidom 3:2 ali še višjim (pa ne po penalih po rednem delu mislim) če bo bla lepa tekma z veliko goli se bom sprijaznil tudi z porazom uniteda sm upam da se mi ne bo treba pravzaprav verjamem da se mi ne bo treba
mcn1ck
11. 05. 2009 17.47
STISNU BO ZOBE PA BO VAMOS BARCA THANK YOU INIESTA FOR CHELSEA
veginho1
11. 05. 2009 17.09
champion ti si zguba!!!!!! ne pa eden najbolsih nogometasev vezistev na svetu ( ce ne celo ne najbolsi)
veginho1
11. 05. 2009 17.07
jijiji to kar si napisal je res kaj se dotika inieste!!!!!!!!!!! jaz sem prebral to novico na rtv teletekst!!!!!!!!
veginho1
11. 05. 2009 17.05
XzibitX ne vem kdo bi prej mogel malo zadihat!!!!!!!!!!!! mislim da sem v svojem komentarju napisal vse kar je res!!!!!!!! tud ti priznaj da je barca najbolsa na svetu v tem trenutku!!!!!!!! jaz pa priznam da je spanski nogomet fizicno slabsi od angleskega!!!!
veginho1
11. 05. 2009 16.58
moti 11.05.2009, 16:26 hvala!!!!!!! izrazil sem svoje mnenje!!! meni ne bo solil pameti taksi kot je AmonAmarth!!!!!!