Nogomet

Guardiola potrdil: De Bruyne ostaja v Manchester Cityju

Manchester, 23. 07. 2024 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Cityja Josep Guardiola je razkril, da bo belgijski nogometni virtuoz Kevin De Bruyne tudi v prihodnji sezoni del zasedbe aktualnih angleških prvakov. Čeprav so se v zadnjem času pojavljale številne govorice o morebitnem prestopu 33-letnega napadalnega vezista v Savdsko Arabijo, je Guardiola s svojo izjavo te špekulacije odločno zavrnil.

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne FOTO: AP

Kevin De Bruyne, ki se je pridružil Manchester Cityju leta 2015 za 76 milijonov evrov iz Wolfsburga, je eden ključnih igralcev meščanov in eden najboljših kreativnih vezistov na svetu. 

V sam vrh svetovnega nogometa so ga postavile njegova tehnična spretnost, izjemna vizija in neverjetna sposobnost ustvarjanja priložnosti za soigralce. V zadnjih sezonah je bil nepogrešljiv člen ekipe, ki je osvojila številne lovorike, vključno z Ligo prvakov in šestimi naslovi Premier lige.

V zadnjih tednih pa so številni mediji poročali o zanimanju arabskih klubov za usluge Belgijca, pri čemer so mu ponujali bajne vsote denarja, da bi se preselil na Bližnji vzhod. 

Predvsem Al-Ittihad, ki že premore zvezdnike, kot so Karim Benzema, N'Golo Kante in Fabinho, je po klavrni sezoni pokazal največ interesa zanj, toda Josep Guardiola je jasno povedal, da De Bruyne ostaja v Manchestru. 

Belgijec bo tako še naprej igral ključno vlogo v njihovem boju za nove naslove, ki so vselej cilj v zadnjih letih najbolj dominantnega angleškega kluba. 

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP

33-letniku se sicer pogodba z meščani izteče prihodnje poletje, že ob vstopu v leto 2025 pa se bo lahko De Bruyne, v kolikor ne bo podaljšal pogodbe s Cityjem, pričel dogovarjati s preostalimi klubi za morebiten odhod brez odškodnine. 

City ne bo pretirano spreminjal jedra ekipe

"Seveda lahko do zadnjega dne pripeljemo še kakšnega igralca, toda 90-odstotno sem prepričan, da bomo imeli enako ekipo kot lani," je povedal Guardiola.

Španski strokovnjak ob tem dodaja: "Kvaliteto, ki jo premoremo, je težko nadomestiti oziroma nadgraditi. Ampak bomo videli, lahko se še odločimo za kakšno spremembo."

Meščane sta doslej okrepila Savinho in Claudio Echeverri, moštvo pa so zapustili Sergio Gomez, Tommy Doyle ter Taylor Harwood-Bellis.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robi Nutrija
24. 07. 2024 21.23
Brez njega bi City imel kar velike težave glede na ambicije.
KiNgKoNg
23. 07. 2024 19.44
+2
To seveda še nič ne pomeni a resnično bi mi ga bilo žal če takoj zgodaj odide med kameltrajbarje.