Nogomet

Guardiola: Poleti ne bo novega napadalca, zaradi trenutnih cen je to nemogoče

Manchester, 02. 04. 2021 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Strateg Manchester Cityja Pep Guaridola je na tiskovni konferenci pred obračunom z Leicester Cityjem dejal, da v klub poleti skoraj zagotovo ne bodo pripeljali novih napadalnih moči. Čeprav je pred dnevi postalo jasno, da se od Etihada poslavlja najboljši strelec v zgodovini meščanov Sergio Aguero, Guardiola pravi, da si zaradi trenutnih razmer na nogometnem trgu okrepitev enostavno ne morejo privoščiti.

Pep Guardiola je naslov prvaka v Premier League slavil v letih 2018 in 2019. Na lovoriko v Ligi prvakov pa kot trener meščanov še vedno čaka. Mu lahko letos uspe?
Pep Guardiola je naslov prvaka v Premier League slavil v letih 2018 in 2019. Na lovoriko v Ligi prvakov pa kot trener meščanov še vedno čaka. Mu lahko letos uspe? FOTO: AP

"Po trenutnih cenah poleti ne bomo kupili nobenega napadalca. Nemogoče je. Ne bomo si privoščili česa takega. Vsi klubi imajo v trenutnih razmerah težave in mi nismo nobena izjema. Ne vem, kaj se bo zgodilo, a trenutno je večja možnost, da poleti ne bomo pripeljali okrepitev v napadu," je na vprašanje, kako bodo pri Manchester Cityju zakrpali vrzel, ki bo nastala ob odhodu Sergia Aguera, odgovoril Pep Guardiola.

32-letni Argentinec je član kluba že od leta 2011, po koncu sezone pa ga bo zapustil, saj mu pri Cityju niso več podaljšali pogodbe. Skupno je za moštvo z Etihada dosegel rekordnih 257 zadetkov. "Vsi v klubu vemo, kako pomemben je bil in še vedno je Aguero. Takšne odločitve nikdar niso enostavne. Skoraj nemogoče ga je nadomestiti. Ne samo zaradi številk (doseženih zadetkov in asistenc, op. a.), temveč tudi zaradi njegovega doprinosa v garderobi. To, kar on predstavlja za naš klub, je nenadomestljivo," je Agueru laskal nekdanji trener Barcelone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred sobotnim dvobojem z Leicester Cityjem je bolj ali manj že jasno, da bo Guardiola letos vpisal svoj tretji naslov prvaka v Premier League. Veliki nedoseženi cilj pa za Španca predstavlja naskok na Ligo prvakov, v kateri kot trener Cityja še ni prišel dlje od četrtfinala. Tokrat ga na tej stopnički čaka Borussia iz Dortmunda, 50-letnik pa je zagotovil, da z mislimi še ni pri Nemcih in je povsem osredotočen na dvoboj z lisicami. 

"Verjamem, da v modernem nogometu niti en nogometaš ne zmore igrati na tri dni enajst mesecev zapored. Nemogoče je – tako s fizičnega kot tudi mentalnega vidika. Jutri (v soboto, op. a.) se bom odločil za enajsterico, ki bo sposobna zmagati tekmo. Šele zatem bom začel razmišljati o Borussii." 

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DianaMul
03. 04. 2021 15.23
+1
A niso to trenerji, ki vzgajajo ali so le propadli konjski mešetarji...saj mešetarijo in uničujejo nogomet..Edino kar je dober, saj je Arabski denar...
LETEČA PODGANA
03. 04. 2021 08.29
+0
Real nima dovolj € ker je zapravil preveč na sodnikih veselo veliko noč Halar in ostali trpini🐤🐥
McGregor---
02. 04. 2021 18.49
-1
Ga niti ne potrebujejo, so letos dokazali, da se da tudi brez 🤔
resnicaosvobaja
02. 04. 2021 18.44
-3
Haland le še Real in ManU ?
User416781
02. 04. 2021 19.29
+2
Za tako ceno, kot želijo, nihče. Klubi več nimajo toliko denarja. Korona je naredila svoje.