Nogomet

Grozljivi prizori pred finalom Cope: navijaški kaos povzročil razpad sistema

Miami, 15. 07. 2024 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letošnji veliki finale nogometnega južnoameriškega pokala med reprezentancama Argentine in Kolumbije bi moral biti nekaj posebnega. Med drugim zaradi (napovedanega) slovesa dolgoletnega nosilca igre gavčev Angela Di Marie in morebiti tudi zadnje tekme v argentinskem dresu njenega kapetana Lionela Messija. Namesto pravega festivala nogometa smo že pred začetkom dvoboja na stadionu Hard Rock v Miamiju spremljali grozljive prizore, za katere so poskrbeli nebrzdani navijači brez kupljenih vstopnic.

Ti so se želeli na silo prebiti do tribun stadiona v Miamiju, kar je kmalu povzročilo kaos kataklizmičnih razsežnosti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Posledično se je finalna tekma letošnje izvedbe Copa Americe začela z več kot uro in dvajset minutami zamude. Začetek je bil kaotičen ob vhodih na stadion, pri čemer so organizatorji krivili navijače, ker so poskušali vstopiti brez vstopnic, medtem ko so navijači na drugi strani za vsesplošno zmedo in prizore, ki preprosto ne sodijo na športne prireditve, okrivili pomanjkljiv vstopni sistem na samem prizorišču.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Številni videoposnetki in fotografije, ki so se (raz)širili kot požar na svetovnem spletu, govorijo sami zase. Nekateri navijači so potrebovali zdravniško pomoč, toda po odločitvi, da nenadoma odprejo vrata brez preverjanja tistih, ki vstopajo, so v veliki meri rešili razmere in tekma se je končno začela.

Argentinci pa so na zelenici z golom Lautara Martineza v 112. minuti podaljška premagali Kolumbijce (1:0) in tako ubranili pokal Amerike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
15. 07. 2024 15.13
+3
Ko je nek brezvezn šport kot je recimo nogomet večji od življenja.