Nogomet

Grofje lažje dihajo

Celje, 03. 05. 2011 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši CM Celja so v uvodnem dvoboju 31. kroga 1. slovenske nogometne lige pred domačimi gledalci s 3:1 premagali Hit Gorico.

Roman Bezjak
Roman Bezjak FOTO: Damjan Žibert

Celjani so proti Novogoričanom, ki se očitno še niso pobrali po katastrofi proti Mariboru v prejšnjem krogu, vpisali pomembne tri točke v boju za obstanek. Z zmago so se devetemu Triglavu oddaljili za varnih šest točk, na drugi strani pa so Novogoričani s tretjim zaporednim porazom zapravili bržčas vse možnosti za preboj na mesta, ki vodijo v Evropo. Za Celjane sta se med strelce vpisala Roman Bezjak (2-krat) in Zoran Pavlović, medtem ko je bil za Primorce učinkovit Vito Plut.

Primorje bo sezono odigralo do konca

Čeprav se je v zadnjem času šušljalo, da naj bi nogometni prvoligaš Primorje iz Ajdovščine zaradi kopice težav predčasno izstopil iz 1. SNL in v prihodnosti igral v najnižjem rangu tekmovanja, so se v ajdovskem kolektivu odločili, da je njihov cilj odigrati prvenstvo do konca. "V tekmovalnem smislu ima klub še vedno možnosti, da obstane v prvi ligi, čeprav so minimalne. Uprava kluba se trudi, da bi pridobili licenco za 1. oziroma 2. slovensko nogometno ligo za prihodnjo sezono. Vendar pa so zaradi občinskega sklepa oziroma odločitve, da občina klubu ne pomaga, možnosti pridobitve licence zaradi finančnih kriterijev minimalne," so v sporočilu za javnost za pisali pri Primorju in dodali, da bodo vse nadaljnje informacije v zvezi s prihodnostjo kluba znane po 5. maju, ko bodo objavljeni rezultati licenciranja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadet94
04. 05. 2011 17.43
katera pa je najnižja liga :D?
Vance
04. 05. 2011 09.58
Pri prvem golu Celja sta bili dve napaki stranskega sodnika,najprej prepovedan položaj Bezjaka,nato pa še gol,ki ni bil gol.Sicer pa smo na takšne odločitve sodnikov že navajeni.
rockeeyy
03. 05. 2011 23.06
bravoo cele!!!