Nogomet

Govorice: Carlu Ancelottiju bi lahko sledil Zlatan Ibrahimović

Liverpool, 20. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleška javnost je v pričakovanju naznanitve Carla Ancelottija. Legendarni strateg naj bi se v kratkem usedel na klop Evertona, ki je pred časom odpustil Marca Silvo. Italijanu pa bi na Goodison Park utegnilo slediti še eno zveneče ime, in sicer Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović FOTO: AP

Zlatan Ibrahimović je vse od konca sezone v severnoameriški ligi MLS brez kluba. Ob koncu novembra je bilo videti, da se 38-letnik seli na Švedsko k Hammarbyju, a na koncu s prestopom ni bilo nič. Kasneje se ga je povezovalo še s številnimi klubi, zdaj pa naj bi bila najbolj verjetna vrnitev v Premier League. Vse pa je odvisno od tega, ali se bo Carlo Ancelotti zares usedel na klop Evertona. Če se bo, bi mu znal slediti tudi Ibra, saj je švedsko-italijanski dvojec v zelo dobrih odnosih še iz časa, ko je skupaj deloval pri Paris Saint-Germainu, poročajo pri angleškem Telegraphu.

Evertonu gre v korist tudi to, da je Ibrahimović trenutno prost igralec, tako da bi ga karamele v svoje vrste lahko pripeljale brez odškodnine. Liverpoolčani imajo prav v napadu velike težave, saj si vse od odhoda Romeluja Lukakuja prizadevajo najti nekoga, ki bi bil sposoben redno zabijati zadetke. V letošnji sezoni je najboljši klubski strelec Richarlison, ki je v polno meril osemkrat, sedemkrat se je med strelce vpisal Dominic Calvert-Lewin. Razočaral pa je predvsem Moise Kean, ki je poleti iz Juventusa prišel kot velika okrepitev, a je do zdaj v vseh tekmovanjih dosegel zgolj dva zadetka. V lanski sezoni sta bila sicer najbolj učinkovita že omenjeni Richarlison in Islandec Gylfi Sigurdsson s 14 goli. 

PREBERITE ŠE: Odstavljeni Ancelotti pred vrati novega kluba 

Ibra je na Otoku že igral kot nogometaš Manchester Uniteda med letoma 2016 in 2018. Pod vodstvom Joseja Mourinha je na 53 tekmah dosegel 29 zadetkov in deset asistenc. Prav Portugalčev Tottenham je bil eden od klubov, ki se ga je omenjalo v povezavah s Švedom, a so v Londonu vse skupaj zanikali, saj imajo na položaju napadalca prvega zvezdnika Harryja Kana

Lestvica Premier League

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
20. 12. 2019 12.39
+1
to je že vsaj 15i klub v katerega je Ibra šel v roku pol leta🤣😂🤣
Malo_sutra
20. 12. 2019 08.32
-1
Tok se napihujejo pol pa v everton. Vem ja da so bogat klub in vse to. Ampak to je k da bi sel pri nas v rudar velenje.