Nogomet

Garnacho trenerja spravil v zadrego, Haaland znova blestel, Liverpool doma izgubil

Southampton, 14. 09. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
M.D., STA
Komentarji
1

Manchester United je v četrtem krogu angleške Premier league v gosteh premagal Southampton z izidom 3:0. Najbolj odmeven zadetek na tekmi je v šesti minuti sodniškega dodatka zabil mladi Alejandro Garnacho, ki je tekmo začel na klopi za rezerviste. Nogometaši Manchester Cityja, branilci naslova angleškega prvaka, bodo po četrtem krogu angleške lige ostali edini s stoodstotnim izkupičkom.

Trener Uniteda Erik ten Hag je preživel vroče poletje na klopi rdečih vragov, novo sezono pa začel pod velikim pritiskom, ki se je še povečal po neugodnih izidih na zadnjih dveh tekmah pred gostovanjem v Southamptonu – izgubil je proti Brightonu (2:1) in Liverpoolu (3:0). Manchester United je v četrti krog državnega prvenstva posledično vstopil v zdaj že standardni krizi.

Dodatne preglavice mu je povzročal mladi Garnacho, ki je večkrat javno izrazil svoje občudovanje nekdanjega nogometaša Uniteda Cristiana Ronalda. Argentinec je namreč na družbenih medijih "všečkal" izjavo Ronalda, ki je kritiziral svojega nekdanjega trenerja in sedanjega stratega Manchester Uniteda Ten Haga.

Alejandro Garnacho
Alejandro Garnacho FOTO: AP

Garnacho je tekmo proti Southamptonu začel na klopi in seveda se je med navijači hitro pojavila teorija, da ga je nizozemski strateg s to potezo kaznoval. Viri v Unitedu so ta namigovanja hitro zanikali in trdili, da je bila odločitev sprejeta zgolj na podlagi taktičnih zamisli trenerja. Kakor koli, Garancho je v igro vstopil v 73. minuti, ko je United vodil 2:0, zadnji zadetek na tekmi pa je dosegel v šesti minuti sodnikovega dodatka.

Southampton - Manchester United
Southampton - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Tudi strelca pred njim sta v tekmo vstopila pod drobnogledom. Branilec Matthijs de Ligt od prihoda v klub iz Bayerna še ni zablestel v rdečem dresu, minuli teden pa je na tekmi njegove reprezentance Nizozemske z Nemčijo iz igre odšel med polčasom. Tokrat ga ni doletela enaka usoda, saj je z golom v 35. minuti svoje moštvo popeljal v vodstvo. Drugi gol na tekmi je v 41. minuti dosegel Marcus Rashford, ki je gol v dresu Uniteda zabil prvič po 189 dneh. Igralci so Ten Haga tokrat rešili, naslednja tekma za dokazovanje pa jih čaka med tednom, ko se bodo v ligaškem pokalu na domačih tleh soočili s tretjeligašem Barnsleyjem. 

City melje naprej

Nogometaši Manchester Cityja, branilci naslova angleškega prvaka, bodo po četrtem krogu angleške lige ostali edini s stoodstotnim izkupičkom. Tokrat so z novima goloma Erlinga Haalanda z 2:1 doma premagali Brentford, Liverpool, ki je imel po treh krogi prav tako tri zmage, pa je na domačem igrišču z 0:1 izgubil proti Nottingham Forestu.

City se je proti Brentfordu po golu Yoaneja Wisse že v 22. sekundi šokantno znašel v zaostanku, za preobrat pa potreboval le 31 minut. Zanj je poskrbel norveški zvezdnik Haaland, ki je dosegel oba gola, zadel pa tudi vratnico, ki mu je preprečila, da bi postal prvi igralec v angleški ligi s "hat trickom" na treh zaporednih tekmah premier lige. Za norveškega napadalca je bil to že 99. gol v dresu Cityja in deveti v sezoni. Brentford je bil sicer zadnja ekipa, ki je sinje-modre premaga na njihovem Etihadu, to jim je uspelo novembra 2022.

Erling Haaland
Erling Haaland FOTO: AP

Presenetljivo pa je brez točk ostal Liverpool, premagal ga je Nottingham Forest, ki je na gostovanju na Anfieldu zmagal prvič po 55 letih. Domači so sicer bili več pri žogi, napadali, a gosti so imeli v protinapadih predvsem v drugem polčasu celo več lepih priložnosti. Eno je v 72. minuti izkoristil Callum Hudson-Odoi, to mu je uspelo z natančnim strelom z 20 metrov, žoga se je od vratnice odbila v mrežo.

Povratnik v ligo Leicester je bil blizu zmage v Londonu pri Crystal Palaceu. Vodil je do druge minute sodnikovega dodatka, ko je z enajstmetrovke na 2:2 izenačil Jean-Philippe Mateta. Brez zmagovalca sta se razšla tudi Fulham in West Ham, gosti so prek Dannyja Ingsa izenačili v peti minuti dodatka. Na tekmi med Brightonom in Ipswichem ni bilo golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 4. krog Premier league:

Southampton - Manchester United 0:3 (0:2)

De Ligt 35., Rashford 41., Garnacho 90+6.

Brighton - Ipswich 0:0

Crystal Palace - Leicester 2:2 (0:1)

Fulham - West Ham 1:1 (1:0)

Liverpool - Nottingham Forest 0:1 (0:0)

Manchester City - Brentford 2:1 (2:1)

 18.30 Aston Villa - Everton

 21.00 Bournemouth - Chelsea

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
14. 09. 2024 17.11
Southampton bo izpadel in Shefield se bo vrnil, kot ponavadi