Nogomet

Pritisk javnosti in spor v slačilnici po dveh zaporednih porazih

Pariz, 09. 09. 2024 19.24 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska nogometna reprezentanca je po porazu z Italijo v prvem krogu Lige narodov sploh prvič po 12 letih vpisala dva zaporedna poraza. Po tekmi naj bi po poročanju francoskega časnika L'Equipe prišlo do spora v slačilnici galskih petelinov. Odnos Francozov pa je komentiral tudi nekdanji reprezentant Bixente Lizarazu.

Francija je po izpadu na evropskem prvenstvu, ko je v polfinalu proti Španiji izgubila z 2:1, klonila še na uvodnem dejanju Lige narodov na Parku princev proti Italijanom (1:3). Francozi so povedli že v 13 sekundi, ko je napako gostov izkoristil Bradley Barcola, a sledil je popoln preobrat azzurrov. Spisali so ga Federico Dimarco, Davide Frattesi in Giacomo Raspadori

Francoski časnik L'Equipe piše, da je po tekmi v slačilnici Francije prišlo do prepira. Vratar Mike Maignan je glasno kritiziral nekatere največje zvezdnike v zasedbi svetovnih podprvakov, med drugim tudi Realovega Kyliana Mbappeja in Atleticovega Antoina Griezmanna

Kylian Mbappe in Antoine Griezmann
Kylian Mbappe in Antoine Griezmann FOTO: Profimedia

Vratar Milana je soigralcem očital, da se za svoje klube bolj borijo kot pa za reprezentanco. Ob tem je dodal, da s svojim pristopom niso dober zgled za mlade soigralce v moštvu, ki je pred šestimi leti postalo svetovni prvak. Ob Maignanovi pridigi je bila celotna preostala slačilnica zavita v molk. 

Mbappe je nogometaš, od katerega se vselej pričakuje nadpovprečno predstavo

Predvsem 25-letni Mbappe, ki je to poletje izpolnil svoj sanjski prestop v Real Madrid, je pod plazom kritik, tako v Španiji kot tudi v Franciji. Po razočaranju na evropskem prvenstvu, kjer so vselej zahtevni francoski navijači zahtevali naslov prvakov, se po njegovih željah ne odvija niti začetek avanture pri kraljevem klubu. Madridčanom, ki so na začetku sezone zgolj remizirali z Mallorco in Las Palmasom, nogometna javnost očita neprepričljivost. 

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Kritik pa si francoski kapetan ni prislužil zgolj zaradi predstav na igrišču, ampak tudi zaradi nekaterih izjav. 

Nad odnosom razočaran nekdanji branilec modrih

Predstavniki sedme sile so napadalca Reala vprašali, kakšen sprejem pričakuje na Parku princev po njegovem odhodu iz PSG-ja. Mbappe je odgovoril, da o tem niti ni razmišljal, kar je še posebej zmotilo Bixenteja Lizarazuja, nekdanjega branilca francoske izbrane vrste in dolgoletnega člana münchenskega Bayerna. 

Didier Deschamps in Bixente Lizarazu
Didier Deschamps in Bixente Lizarazu FOTO: AP

"Mbappejev odgovor me je presenetil in zmedel. Izjave, ki jih je postavil, niso primerne za vodjo, še manj pa za kapetana. Ne moreš biti nezainteresiran glede občutkov, frustracij in vprašanj francoskih navijačev. Moral bi jim odgovoriti, jim vliti upanje. To je del profesionalnega igralca, tudi čustvene vezi morajo biti prisotne z navijači," je svoje mnenje izrazil Lizarazu, ki je s Francijo osvojil evropsko in svetovno prvenstvo. 

Ob vseh kritikah krivdo prevzel Deschamps

Odgovrnost je vendarle na svoja pleča prevzel selektor Didier Deschamps. "Poraz proti Italiji je moja krivda, kot vse ostalo, kar se nam trenutno dogaja. Nasprotniku smo dopustili, da nas premaga. Že pred samo tekmo sem vedel, da nismo na maksimalnem nivoju."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
10. 09. 2024 14.36
-1
😁🤣🤣👍
Lion90
09. 09. 2024 20.25
+8
Haha bolj mi zgleda kot kongo