Nogomet

VIDEO in FOTO: Nogometaši že gledajo naprej

Ljubljana, 15. 10. 2009 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometaši so z zmago končali kvalifikacije za nastop na SP v JAR. Ob vrnitvi v Slovenijo so jih, čeprav se na SP niso uvrstili neposredno, pričakali zvesti navijači.

Nekaj po eni uri zjutraj so se v domovino vrnili slovenski nogometaši, ki so si s pričakovano zmago proti San Marinu zagotovoili dodatne kvalifikacije za nastop na SP. Navkljub odličnemu vtisu, ki so ga izbranci selektorja Matjaža Keka zapustili v teh kvalifikacjah, in še naprej odprti možnosti za nastop v Južnoafriški republiki pa je bilo ob sprejemu na Brniku čutiti manjše razočaranje, saj bi lahko Slovenija že danes praznovala svojo drugo uvrstitev na SP v zgodovini. V tem primeru bi bilo v zračni luki veliko bolj pestro in veselo. Morda pa še bo.

Slovenija sedaj čaka na ponedeljkov žreb, ko bo čakala na nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah. Kroglice v bobnu nam bodo ponujale Grčijo, Rusijo, Portugalsko ali Francijo. V drugem bobnu so poleg Slovenije še Ukrajina, Bosna in Hercegovina ter Irska. Poleg Slovakov so se na svetovno prvenstvo uvrstili še Danska, Švica, Nemčija, Španija, Anglija, Srbija, Italija, Nizozemska. "Nam igralcem je vseeno, katerega nasprotnika bomo dobili v dodatnih kvalifikacijah, na vse bomo pripravljeni," navijačem in sedmi sili vliva optimizem vratar reprezentance Samir Handanovič.

Tudi selektor Matjaž Kek je že na Brniku razmišljal o dodatnih kvalifikacijah. "Reprezentance, ki nas čakajo v dodatnih dveh tekmah za uvrstitev na SP, so v glavnem bolje rangirane od nas. Na drugi strani je bila v naši predtekmovalni skupini Češka daleč najbolje rangirana, a je na koncu ostala brez vsega. Nič, pripravili se bomo tako, kot je treba, verjamemo, da se naša zgodba še ni končala." Podobnih misli je bila in je še naprej večina slovenskih reprezentantov. Nekateri pa kljub temu niso skrivali razočaranja, saj Slovaška proti Poljski ni niti enkrat pošteno udarila po golu, a zaradi poljskega avtogola zmagala in odhaja na SP.

"Mislim, da smo bili najboljša reprezentanca teh kvalifikacij in bi si zaslužili pot v JAR. Malce sem razočaran, še posebej ob dejstvu, da smo Slovake dvakrat premagali. Res je, še nič ni izgubljenega, še vedno gremo lahko na SP. Verjamem, da se lahko v dodatnih kvalifikacijah uspešno upiramo favoriziranim reprezentancam," je povedal Valter Birsa. In kako so nogometaši spremljali rezultat tekme na Poljskem, ki je bila najmanj enako pomembna kot tista v Sam Marinu? Mišo Brečko je ves čas sumil, da Slovaki na Poljskem vodijo. "Med tekmo je bilo čudno. Izvedeli smo za zadetek Slovakov, potem pa v drugem polčasu ob veselju naših navijačev pomislili oziroma smo začeli gojiti lažno upanje, da se je izid tam spremenil. Proti koncu tekme pa sem spet dobil občutek, da nam rezultat s te tekme ne ustreza. Razočaranje je bilo veliko, čutiti ga je bilo tudi ob vrnitvi v Slovenijo. Sedaj je lažje, ko smo skupaj z navijači, ki nas še naprej bodrijo. Lepo je biti doma. Upam, da se bomo novembra po odigranih kvalifikacijah skupaj veselili."

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

David Kebelj
16. 10. 2009 23.21
HAMILTON-SP-10 in od ke tebi toti bedasti podatki ?:)
gjuro2
16. 10. 2009 11.50
resnica, heh, boli.... ...sploh, če je argumentirana... ...zdaj boste še vi šli malo spat, sploh, ko vas v roke dobi Portugalska... ...seveda se šalim....delegiran žreb je svinjarija, a bosta FIFA in UEFA storili prav vse zavoljo kapitala...tu se- GREGORY HOUSE- skriva tudi odgovor na tvoje vprašanje... Sloveniji in BiH vendarle želim vse najboljše, a se bojim, da kaj dosti možnosti nimata...sploh, ker se je že začel medijski presing na eni strani, po drugi pa je težko pričakovati, da na SP-ju raje vidijo tako imenovane Slovence in bosanske Muslimane, pojačane z enim Srbom in Hrvatom...
dondino
16. 10. 2009 08.33
gjuro2 Pejd rajš spat =D ...in k se zbudiš se še enkrat useki po glavi in še spi naprej ;)
BHF 1
16. 10. 2009 03.55
FIFI in UEFI je cilj da male reprezentance ostanejo doma..kot so BIH SLOVENIJA ...pokažite FIFI in UEFI da lahko zgazimo velike reprezentance!!!! AFRIKO EVO STIŽU SLOVENCI I BOSANCI :))
HAMILTON-SP-10
16. 10. 2009 01.01
unja1m sam to mi se povej k si glih tko pameten z tvojimi komentarji ne vidim nikjer tvojih vatrenih pa me zanima kje so!!
HAMILTON-SP-10
16. 10. 2009 00.53
v ponedeljek bodo izrebane tekme francija - ukrajina rusija - bosna portugalska - irska grcija - slovenija na SP grejo francija bosna portugalska slovenija!!
DrGregoryHouse
15. 10. 2009 21.49
gjuro2 in zakaj ne greste na svetovnga če ste tok dobri
gjuro2
15. 10. 2009 20.50
RE: dr.Gregory House ...ahahahahahahaha....buahahahahaaha...eh... se pa že dolgo nisem nasmejal... "HRVAŠKA NIKOLI NI IMELA IN NIKOLI NE BO IMELA TAKO DOBREGA IGRALCA KOT JE DŽEKO"....ehehehehehehe..... ta je pa dobra.....ahahahahahahaha...kolk si pa star???.. Gremo po vrsti: Josip Skoblar- zlata kopačka; najboljši napadalec Marseilla Dražan Jerkovič- ZK; najboljši strelec SP-ja Vladimir Beara- Splitčan; eden naj golmanov vseh časov Bernard "Bajdo" Vukas- človek, o katerem so se snemali filmi;pred njim je trepetala vsa Italija...da ne naštevam dalje. Novejši: DAVOR ŠUKER- mladinski SP (zlato), članski SP ( bron), Evropski prvak (Real Madrid),finale pokala UEFA (Arsenal) najboljši strelec ( Sevilla), najboljši strelec (Real M.) ALEN BOKŠIČ- Evropski prvak ( Marseille), francoski prvak; italijanski prvak, v času prestopa v Premiersihp najbolje plačan igralec na Otoku; najboljši strelec (Lazio) ROBERT PROSINEČKI- evropski prvak (CZ), španski prvak (Real Madrid, Barcelona), svetovni prvak (CZ, Real) člansko SP (bron)....brezveze, da sploh naštevam vse... ZVONIMIR BOBAN- mladinsko SP (zlato), člansko SP (bron), evropski prvak (Milan), večkratni italijanski prvak (Milan), najboljši igralec ITA lige, naštevam dalje???.... DADO PRŠO- SP in EP; finale Lige prvakov (Monaco), francoski prvak, škotski prvak (Glasgow Rangers)..dalje? Najnovejši: IVAN KLASNIČ- nemški prvak (Werder), nemški pokal (Werder), SP in EP, tandem sanj KK (Klasnič, Klose)... DARIJO SRNA- UKr prvak, SP in EP, Liga prvakov, zmagovalec pokala UEFA (Šahtjor), tudi kapetan ekipe... IVICA KRIŽANAC- RUS prvak, zmagovalec pokala UEFA ROBERT KOVAČ- nemški prvak, evr.prvak (Bayern); klubi Borussia Dortmund, Bayern, Juventus, Dinamo Zagreb NIKO KOVAČ- velja skoraj enako...in še bi lahko našteval... EDUARDO DA SILVA (Arsenal), LUKA MODRIČ (Tottenham), NIKO KRANJČAR (Tottenham), IVAN KLASNIČ (Bolton), IVICA KALINIČ (Blackburn), VEDRAN ČORLUKA ( Tottenham), VEDRAN RUNJE (Lens), JOSIP ŠIMUNIČ (Hertha, Hoffenheim), OGNJEN VUKOJEVIĆ, JERKO LEKO ( Dinamo Kijev)...naštevam dalje???? MLADEN PETRIČ (HSV), Ivica Olić, danijel Pranjič (Bayern).... In vsemu temu naproti stoji eden edini, neponovljivi DŽEKO "res ne vem, kako mu je ime" iz Wolfsburga..... Idi raje spat!
unja1m
15. 10. 2009 20.04
ponosen sem na osvojeno srebrno medaljo v kv. skupini
AAAAA10
15. 10. 2009 16.23
kdaj u pundelk pa bo žreb?ura?
mali-kekec
15. 10. 2009 16.22
DrGregoryHouse 15.10.2009, 16:08 Svoj glas ste že oddali 1 ja res je da mamo mal možnosti da se uvrtimo, sam je pa bol d maš mal možnosti k pa d jih sploh nimaš glede hrvaške pa oni so se že vidl na SP tko kot se vidjo vsako prvenstvo v finalu, hrvaška nikol ni imela in nikol ne bo imela tako dobrega igralca ko je Džeko če bo đeko le senca šukera bo ok!
DrGregoryHouse
15. 10. 2009 16.08
ja res je da mamo mal možnosti da se uvrtimo, sam je pa bol d maš mal možnosti k pa d jih sploh nimaš glede hrvaške pa oni so se že vidl na SP tko kot se vidjo vsako prvenstvo v finalu, hrvaška nikol ni imela in nikol ne bo imela tako dobrega igralca ko je Džeko
.eu.
15. 10. 2009 16.06
Opravil sem žreb parov dodatnih kvalifikacij po pravilih Fifa in dobil sem sledeče pare (reprezentance na levi igrajo prvo tekmo doma) Francija-Ukrajina , Portugalska: BIH , Grčija:Irska, Slovenija:Rusija No pa vidmo v pondeljk kok sem se zmotu
.eu.
15. 10. 2009 15.52
4592612 igrali z najslabšimi reprezentancami na svetu SKUPINA 2 ŠVICA GRČIJA IZRAEL LATVIJA LUKSEMBURG MOLDAVIJA Ekstremno težka skupina Očitno ne premljaš Nogometa kaj preveč
gjuro2
15. 10. 2009 15.49
Slovenec ostane Slovenec... ...ampak stvarno ste stoka in to prvoklasna...ko človek že pomisli, da vam želi uspeh, sami sebe prekosite, se razbahatite do nezavesti in prikličete nad sebe nesrečo in privoščljivost.... ...hočem rečt; katerapamet to napiše: 1. RUSE SMO ŽE VEČKRAT PREMAGALI....ja, ne....ZDA so tudi l. 1950 premagale Anglijo...itn,ker lahko naštevaš do nezavesti...NISTE PA PREMAGALI TEH RUSOV!!!!! 2. PORTUGALCI SO POVPREČNA EKIPA.....ja, ne...sploh v primerjavi s Slovenijo...mater, kake pa danes dežujejo... Kaj se še niste strezn'li od včeraj???? Tak vas je ene 99,9% napovedovalo zmago Poljske pa še kaj!!! 3. TAKO SO TUDI BOSANCI LETALI PO ZRAKU PA SO DOBILI VČERAJ LEKCIJO.....0-5 v 88.minuti....morda za njih bolje; zdaj folk ne bo mislil, da se svet začne z DŽEKOm, čeprav se po moje pa za mnoge tam doli dan začne z DŽEKOM (Danielsom; če je lova- sicer rakija!!!) Zaključek: saj pravim, BiH-sanci imajo možnost, ker lahko po včerajšnjem porazu pride do pravočasne streznitve. SLOVENCI malo manj, ker mediji že pumpajo NISMO IMELI SREČE VARIANTO, kar je SILA KONTRAPRODUKTIVNO!!! In tako naprej...
big brother
15. 10. 2009 15.37
ne sanjat prosim vas ljudje,slovenska reprezentanca ne pozabte je igrala z najslabšimi ekipami na svetu v skupini pa še te so bile zelo oslabljene prenovljene ali kaj podobnega.Tko da ne sanjat,da bo kaj,ker proti bilo kom bodo igral bodo izgubil.verjemte mi.
.eu.
15. 10. 2009 15.35
buggyman LAHKO TI SODNIK PISKA TRI PENALE Pa če igralc zadane štango al pa brani golman so ti privilegiji brezpredmetni. Sreča je na strani hrabrih
buggyman
15. 10. 2009 15.03
Francozi niso več skregani če še ne veste Rusi znajo podkupt sodnike :D Grki evropski prvaki... imajo velike privilegije Portugalska... ne njeni strani bodo sodniki... nerabjo ih niti podkupt :D.... slabo se vam piše.......!!!! sam lepo je pa videt optimizem :D
.eu.
15. 10. 2009 13.36
lakomir2 tako tudi jaz razmišljam
lakomir2
15. 10. 2009 13.24
1.Francozi so med sabo skregani in jih razbijemo 2.Ruse smo že večkrat premagal 3.Grkov se nam ni treba bat 4.Portugalci so na papirju boljši ampa niso nič posebnega. Povprečno dobra ekipa.