Nogomet

Feyenoord z mojstrovino in poljubom sreče presenetil Romo

Feyenoord, 13. 04. 2023 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Četrtfinalne Lige Evropa sta na legendarnem De Kuipu odprla Feyenoord in Roma. V ponovitvi lanskega finala Konferenčne lige so bili večino tekme boljši gostje, na koncu pa so se veselili domači, za katere je fantastičen zadetek dosegel Mats Wieffer. Jose Mourinho je imel kar nekaj težav s poškodbami, poškodovala sta se Paulo Dybala in Tammy Abraham.

Rimljanom je na De Kuipu šlo narobe praktično vse. Za začetek je Lorenzo Pellegrini zastreljal enajstmetrovko, ubranil mu jo je Justin Bijlow. Nadaljevalo se je s poškodbo Paula Dybale, ki ni mogel nadaljevati, namesto njega je vstopil Stephan El Shaarawy

Ob polčasu je bilo 0:0, kar se je spremenilo v 53. minuti. Oussama Idrissi je z leve strani odlično zavrnil Matsa Wiefferja, ki je z izjemno natančnim strelom z roba kazenskega prostora poskrbel za eksplozijo navdušenja med domačimi navijači. Ti so do zadnjega kotička napolnili stadion in – tako, kot smo že vajeni – zopet poskrbeli za fantastično vzdušje. 

Mats Wieffer je dosegel edini gol na tekmi Feyenoord – Roma
Mats Wieffer je dosegel edini gol na tekmi Feyenoord – Roma FOTO: AP

Izjemna atmosfera je nogometašem Feyenoorda zagotovo pomagala pri branjenju minimalne prednosti. Roma je bila najbližje izenačenju po strelu Rogerja Ibaneza, ko je Idrissi z glavo žogo preusmeril v prečko, od katere se je nato odbila na golovo črto in potem v polje. Tehnologija golove črte je na koncu pokazala, da so Rimljane do zadetka ločili centimetri. 

Da je bila mera polna, je v drugem polčasu poskrbela še poškodba prvega napadalca Tammyja Abrahama, ki si je najverjetneje izpahnil ramo. Koliko časa bosta Dybala in Abraham odsotna, še ni jasno. Je pa že zdaj povsem jasno, da varovance Joseja Mourinha na povratnem srečanju na Olimpicu čaka ogromno dela, če se bodo želeli uvrstiti v polfinale. 

Zatem smo spremljali še tri obračune. Bayer Leverkusen, ki ga vodi legendarni Xabi Alonso, je remiziral z belgijskim Unionom iz St. Gilloisa. Gostje so povedli po golu Victorja Bonifacea v 51. minuti. Pol ure kasneje pa je izenačil veliki up nemškega nogometa, 19-letni Florian Wirtz

Istočasno je Juventus prišel do minimalne zmage proti lizbonskemu Sportingu, ki je prejšnji krog izločil Arsenal. Junak obračuna je bil z golom v 73. minuti Federico Gatti

Manchester United in Sevilla pa sta na Old Traffordu v tekmi, ki smo jo prenašali tudi na Kanalu A in VOYO, remizirala z 2:2. Rdeči vragi so prvi polčas dobili z 2:0, potem ko je oba gola dosegel Marcel Sabitzer, a so se gostje med žive vrnili povsem v zaključku srečanja in napovedali, da bo v Sevilli čez dva tedna še kako vroče. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.