Nogomet

Evropski obračun Olimpije na Kanalu A!

Ljubljana, 05. 08. 2024 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so pod vodstvom španskega trenerja Victorja Sancheza sanjsko odprli aktualno sezono. Na štirih tekmah so zbrali prav toliko zmag. Na evropski poti so se prebili v tretji krog kvalifikacij za Konferenčno ligo, kjer jih v četrtek čaka moldavski Sheriff. Tekmo si boste lahko od 18.45 dalje ogledali na Kanalu A in VOYO.

Olimpija – Polisja Žitomir
Olimpija – Polisja Žitomir FOTO: Luka Kotnik

Ljubljančani so na začetku sezone vknjižili dve zmagi v državnem prvenstvu in dve v evropskih kvalifikacijah. V slovenski ligi so odpravili Primorje (2:0) in Koper (0:1), v drugem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo pa ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja s skupnim izidom 4:1. 

Naslednja ovira na poti do ponovne evropske jeseni je moldavski predstavnik iz Tiraspola. Podprvaki iz Moldavije so sicer sprva nastopali v kvalifikacijah za Ligo Evropa, kjer so morali priznati premoč švedskemu Elfsborgu. 

Dvoboj med Olimpijo in Sheriffom si boste lahko ogledali v prenosu na Kanalu A in VOYO, ki se prične v četrtek ob 18.45.

Olimpijo, ki bo proti Sheriffu v domačih Stožicah v vlogi manjšega favorita, pred pomembno evropsko preizkušnjo čaka še ponedeljkov ligaški dvoboj z lendavsko Nafto.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pravica1
05. 08. 2024 14.09
Dobro, da tudi ostale tekme prenasate…