Euro 2024

19-letni Güler s fantastičnim golom Turčiji prinesel tri točke

Dortmund, 18. 06. 2024 19.59 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Favorozirani Turki so na tekmi proti Gruziji takoj pritisnili in v 25. minuti povedli po izjemnem voleju Merta Muldurja, sedem minut pozneje pa je izid poravnal Georges Mikautadze. Rezultat je bil izenačen vse do 65. minute, ko je z izjemnim zadetkom za novo turško vodstvo poskrbel Arda Güler, končni izid pa je v izdihljajih tekme postavil Kerem Aktürkoglu, ki je po protinapadu žogo potisnil v prazno mrežo.

Slavje Turkov po zadetku za 1:0.
Slavje Turkov po zadetku za 1:0. FOTO: AP

Uvodne minute obračuna so pričakovano minile v znamenju Turkov, ki so najprej dvakrat izkoristili svojo višino in prišli do strelov z glavo, še bližje zadetku pa so bili v 10. minuti, ko je Kaan Ayhan stresel vratnico. Pritisk Turčije se je nadaljeval, napadalno usmerjena igra pa se jim je obrestovala v 25. minuti, ko je z izjemnim volejem z roba kazenskega prostora gruzijskega vratarja matiral Mert Muldur.

Veselje Gruzijcev po izenačujočem zadetku.
Veselje Gruzijcev po izenačujočem zadetku. FOTO: AP

Dve minuti pozneje so Turki podvojili svojo prednost, zadetek Kenana Yildiza pa je bil po intervenciji VAR-a zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Gruzijci so nato v 32. minuti izkoristili enega izmed svojih redkih napadov, Giorgi Kochorashvili je po lepem preigravanju zaposlil Georgesa Mikautadzeja, ta pa je žogo poslal v turško mrežo. Preostanek prvega polčasa je bil precej bolj izenačen, ekipi pa si resnih priložnosti nista priigrali.

Arda Güler na tekmi med Turčijo in Gruzijo.
Arda Güler na tekmi med Turčijo in Gruzijo. FOTO: AP

V drugem delu so tempo na igrišču znova narekovali Turki, 65. minuta pa jim je prinesla novo vodstvo. Z velike razdalje je sprožil mladi up madridskega Reala Arda Güler in z močnim ter natančnim strelom na svojem debitantskem nastopu na evropskih prvenstvih matiral nemočnega Giorgija Mamardashvilija. Gruzijci so odgovorili pet minut pozneje, Turke pa je po strelu Kochorashvilija rešila prečka.

Varovanci Willyja Sagnola so bili v končnici dvakrat blizu izenačenja, napadalnim akcijam pa se je pridružil tudi vratar Mamardashvili. Gruzijci so bili za to kaznovani v 97. minuti, ko so na turški polovici izgubili posest, Kerem Aktürkoglu pa je sam stekel do njihovega gola in žogo potisnil v prazno mrežo.

Statistika tekme Turčija - Gruzija
Statistika tekme Turčija - Gruzija FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

funkytown
18. 06. 2024 20.40
+4
Hakaann Šuukuuurr
zapiramvamustaaa
18. 06. 2024 20.34
+5
Bravo Realovec.Je že strašno kakšne igralce zavoha Real.
Lucky
18. 06. 2024 20.53
-3
Tega ni zavohal Real. Real ga je sam ukradu Barci, kot ponavadi. Barca se je že 2 leti prej dogovarjala, sam ni blo dnara. Bolš, da si tih, ker nimaš pojma.
cripstoned
18. 06. 2024 21.50
+3
Lucky ne uporabljaj mojih for...jasno je kdo mora biti tiho ko se ostali pogovarjamo o realu oz. Nogometu
Racional-ec
18. 06. 2024 20.13
+7
Bravo dečko 💪💪
Grande cojones
18. 06. 2024 19.20
-2
Otvorili ali odprli??