Euro 2024

Španska dominanca v idealni enajsterici Eura

Ljubljana, 16. 07. 2024 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., STA
Komentarji
1

Evropska nogometna zveza Uefa je sporočila najboljšo postavo v nedeljo končanega evropskega prvenstva v Nemčiji. Pričakovano je med enajsterico največ članov španske reprezentance, ki je tudi osvojila naslov prvaka, po tem, ko je v finalu v Berlinu z 2:1 ugnala Anglijo.

Španska nogometna reprezentanca
Španska nogometna reprezentanca FOTO: AP

Potem ko je Uefa takoj po finalu objavila najboljšega igralca in najboljšega mladega igralca turnirja, to sta postala Španca Rodri in Lamine Yamal, je dva dni po finalu sporočila še najboljšo enajsterico. To je izbrala posebna ekipa Uefinih tehničnih opazovalcev, v kateri so bili nekdanji in sedanji igralci in trenerji.

Ta strokovna ekipa se je odločila za sistem 4-3-3 in vanj postavila vratarja Mika Maignana (Francija), branilce Kyla Walkerja (Anglija), Manuela Akanjija (Švica), Williama Salibo (Francija) in Marca Cucurello (Španija), veziste Daniela Olma (Španija), Rodrija (Španija) in Fabiana Ruiza (Španija) ter napadalce Yamala (Španija), Jamala Musialo (Nemčija) in Nica Williamsa (Španija).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španski mediji so prepričani, da bi si mesto v zasedbi zaslužila še vsaj dva nogometaša, ki sta na enomesečnem nogometnem festivalu v Nemčiji odigrala pomembno vlogo na poti Španije do četrte evropske lovorike. Dani Carvajal je bil v obrambi španske izbrane vrste nepogrešljiv člen na desnem bočnem položaju, v najboljšo postavo pa ga po vsej verjetnosti niso uvrstili zato, ker je v izdihljajih četrtfinalne tekme proti Nemčiji prejel še drugi rumeni karton in predčasno zaključil z obračunom. Kot drugega potencialnega kandidata omenjajo Aymerica Laporta, za katerim je odličen turnir, na katerem je dokazal, da kljub temu, da si kruh služi v Savdski Arabiji, še vedno lahko igra na najvišjem nivoju.

Aymeric Laporte in Dani Carvajal na finalni tekmi
Aymeric Laporte in Dani Carvajal na finalni tekmi FOTO: AP

V Uefini ekipi opazovalcev so sicer bili Aljoša Asanović (Hrvaška), Rafel Benitez (Španija), Frank de Boer (Nizozemska), Packie Bonner (Irska), Fabio Capello (Italija), Jean-Francois Domergue (Francija), Avram Grant (Izrael), Aitor Karanka (Španija), Ioan Lupescu (Romunija), David Moyes (Škotska), Michael O'Neill (Severna Irska) in Ole Gunnar Solskjaer (Norveška).

Uefa je ob tem izbrala tudi najlepši zadetek letošnjega evropskega prvenstva. Tega je za Španijo na polfinalni tekmi proti Franciji dosegel Yamal, ki mu je tako pripadel še en prestižen naziv. Drugo mesto je za gol s "škarjicami" s tekme proti Slovaški zasedel Anglež Jude Bellingham, tretje pa Švicar Xherdan Shaqiri za zadetek proti Škotski.

Lamine Yamal
Lamine Yamal FOTO: AP

Bijol v idealni enajsterici ESPN-a

Najboljšo postavo evropskega prvenstva je sestavila tudi ameriška medijska mreža ESPN, v njej pa se je znašel tudi slovenski obrambni steber Jaka Bijol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

levnuh, ne svecko
16. 07. 2024 18.39
-1
Kje pa je Kek? Krivica! Španci so pokazali Keku kako se igra pravi, ofenzivni nogomet. Tak kjer se boriš, da si vsaj za en dosežen gol boljši od nasprotnika, ki ti jih je recimo dal npr. 5! Samo za to se gre v nogometu in to je njegov pravi smisel.