Euro 2024

Španci ugnali blede Italijane in dobili vstopnico za osmino finala

Gelsenkirchen, 20. 06. 2024 22.57 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tekmi med Španijo in Italijo smo presenetljivo spremljali enosmerni promet proti vratom Gianluigija Donnarumme, rdeča furija pa je zapravila ogromno priložnosti in na koncu vknjižila minimalno zmago 1:0. O zmagovalcu je odločil avtogol Riccarda Calafiorija v 55. minuti.

Španija - Italija
Španija - Italija FOTO: AP

Španci so zapretili že po dobri minuti igre, ko je bil po sijajnem predložku Nica Williamsa v italijanskem kazenskem prostoru najvišji Pedri, Gianluigi Donnarumma pa se je izkazal z odlično obrambo. Varovanci Luisa de la Fuenteja so nadaljevali s pritiskom in bili vnovič zelo nevarni v 10. minuti, ko je Alvaro Morata z izjemno podajo našel Williamsa, slednji pa je z glavo meril mimo gola.

Glavni sodnik Slavko Vinčić je po manj kot četrt ure igre jasno sporočil, da ugovarjanja nogometašev ne bo dopuščal, in italijanskega kapetana Donnarummo kaznoval z rumenim kartonom. Nova velika španska priložnost je prišla v 24. minuti, po strelu Morate se je vratar PSG-ja ponovno izkazal, podobno kot nekaj trenutkov kasneje, ko je njegove sposobnosti iz velike razdalje preizkusil Fabian Ruiz.

Rdeča furija je bila nevarnejša tudi v preostanku prvega dela, terenske premoči in številnih priložnosti pa niso uspeli kronati z zadetkom.

Španija - Italija
Španija - Italija FOTO: AP

Italijanski selektor Luciano Spalletti je ob polčasu opravil dve zamenjavi, eden izmed novincev na igrišču Bryan Cristante pa je zaradi grobega prekrška nad Rodrijem hitro porumenel. Španski pritisk se je nadaljeval tudi v drugem delu, Pedri pa je bil dvakrat v eni minuti premalo natančen za prvi gol na tekmi.

Po 55 minutah tekme pa so tudi Italijani dojeli, da bi si Španci po številnih zapravljenih priložnostih zaslužili zadetek, in žogo poslali v svojo mrežo. Williams je podal v kazenski prostor, žoge sta se nato dotaknila Morata in Donnarumma, v svojo mrežo pa jo je poslal nesrečni Riccardo Calafiori.

Španija je tudi po zadetku priložnosti nizala kot po tekočem traku, Morata, Robin Le Normand in Lamine Yamal so nogometaši, ki so jih zapravili, Williams pa je nato ob izteku 70. minute z izjemnim strelom stresel še prečko. Italijani so se v izdihljajih rednega dela prebudili in prvič na tekmi zapretili proti vratom Unaija Simona, presenetljivega izenačujočega zadetka pa niso uspeli doseči.

Statistika tekme Španija - Italija
Statistika tekme Španija - Italija FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

V SHESHELJ
20. 06. 2024 21.28
+1
Ronaldo naj ene škarice razvali... kokr Bufonu, da vsaj aplavz dobi...drugace od njega pa oldtimerja Pepeta bolj nic ni...igrajo samo se nekdanja imena...
Anion6anion
20. 06. 2024 21.14
+2
Komu bo pripadel ? Tistemu ki bo dal vsaj en gol več.
V SHESHELJ
20. 06. 2024 21.26
motorist_mb
20. 06. 2024 20.57
-2
Forza Italija 💪
Betuul
20. 06. 2024 20.50
+1
Pravzaprav bo to polka nogomet! Oboji bodo hopsasa in rezultat bo enakovreden!