Euro 2024

Southgate razočaran: Igra nam nikakor ne steče, proti Sloveniji nas čaka težka tekma

Frankfurt, 21. 06. 2024 08.37 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleška nogometna reprezentanca je še na drugi tekmi v "slovenski" skupini C predtekmovalnega dela evropskega prvenstva razočarala s prikazano igro. Po težko prigarani zmagi v uvodnem obračunu s Srbijo so bili varovanci Garetha Southgata večino tekme z Dansko v Frankfurtu v podrejenem položaju. Zato ne čudijo vse glasnejše kritike na račun selektorja, kapetana Harryja Kana in druščine, ki jih naslednji torek čaka še dvoboj z odlično slovensko izbrano vrsto.

In prav tekma proti Sloveniji na praznični dan 25. junija, ki je nesrečno remizirala s Srbijo, bo ob drugem obračunu v skupini C med Dansko in "Orli" selektorja Dragana Stojkovića podala dokončen odgovor o potnikih v izločilne boje letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji.

Angleška reprezentanca je bila večji del srečanja proti Danski v podrejenem položaju, edini svetel trenutek je nastopil ob zadetku Harryja Kana, ki pa je podobno kot njegovi soigralci razočaral s prikazano igro. Po daljšem obdobju je o težavah v svojem moštvu javno spregovoril tudi vse bolj kritizirani selektor Gareth Southgate, ki med drugim izpostavlja velik pritisk, s katerim se vsakodnevno soočajo angleški reprezentanti. "Povsem jasno nam je, da to ni igra, ki jo želimo prikazovati na evropskem prvenstvu. Več kot očitno je, da imamo težave, saj nam igra nikakor ne steče. Trenutno imamo največ težav s pretokom žoge in premajhno stopnjo pritiska na polovici nasprotnika. To moramo do naslednje tekme s Slovenijo nujno popraviti, če se ne želimo znova znajti v težavah," je bil presenetljivo odkrit angleški selektor, ki je vnovič poudaril, da ni lahkih tekmecev na velikih tekmovanjih.

Selektor angleške reprezentance Gareth Southgate je zaradi dozdajšnje slabe podobe svojih izbrancev na EP-ju deležen vse glasnejših kritik ostre domače javnosti in navijačev.
Selektor angleške reprezentance Gareth Southgate je zaradi dozdajšnje slabe podobe svojih izbrancev na EP-ju deležen vse glasnejših kritik ostre domače javnosti in navijačev. FOTO: AP

"Če je kdo pomislil, da se bomo sprehodili skozi skupinski del, se je grdo zmotil. Menim, da smo lahko zadovoljni s trenutnim točkovnim izplenom, saj so odlike največjih moštev ravno v tem, da nabirajo točke tudi takrat, ko ne igrajo dobro. Osnovni cilj s prebojem v osmino finala smo izpolnili, a to se zdaleč ne pomeni, da zadnje tekme skupinskega dela ne bomo vzeli maksimalno resno. To bo več kot zahtevna pripravo na to, kar sledi v nadaljevanju tekmovanja," je posredno na slovensko dušo popihal Southgate. 

Tudi kapetan Kane se zaveda, da Angleži v tem trenutku zaostajajo za pričakovanji zahtevne otoške javnosti in navijačev. "Prepričan sem, da smo v domovini deležni hudih kritik, a to je evropsko prvenstvo. Še enkrat več se je pokazalo, da ni lahkih tekem. Zavedamo se, da se moramo izboljšati malodane v vseh segmentih igre. Če se želimo v nadaljevanju EP-ja boriti za največje stvari, bomo preprosto morali še bolj strniti svoje vrste in to neverjetno posamično kakovost, ki jo nedvomno premorejo nosilci igre te reprezentance, čim prej uskladiti z želeno moštveno podobo," pa pravi 30-letni napadalec münchenskega Bayerna.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
21. 06. 2024 18.13
+2
Southgate ima vse prvi klas, zidake, cement, pesek, apno, vodo..... samo o zidanju nima pojma.
rcarlos
21. 06. 2024 16.50
+2
Upam, da se ne bodo ravno proti naši reprezentanci prebudili... Gremo po zmago, motivirat igralce čim bolj :)
generaly
21. 06. 2024 13.05
-1
Južnavrata ne skrbi slovenclje boste nabrisal
tekač
21. 06. 2024 11.52
+0
V kolikor bi Cesar vodil naše proti Angliji,bi bil veliko bolj miren. Boštjan je odlični naslednik Keka, vsaj za mene veliko bolj pogumen in inovativnejši. Skratka veliko ,veliko boljši trener kot Kek. Velika napaka NZS bo če ga nebodo rekrutirali na mesto trenerja po Keku. Prihodnost pa bo pokazala če imam prav....
puspan
21. 06. 2024 11.57
+5
Tekač, ne preskakuj časa. Če si tako dober nogometni strateg, raje vloži kandidaturo za novega selektorja. Slovenci znamo biti mnogokrat bolj papežki od papeža, kar se nam pogosto maščuje.
komarec
21. 06. 2024 11.35
+4
Temu se reče zavajanje, da bi se slovenska reprezentanca že počutila zmagovalko. Ne, ne, nasprotnika je treba vzeti maksimalno resno in kot velikega favorita ampak ne s prevelikim rešpektom.
štajerc65
21. 06. 2024 11.15
+1
Kaj jamrate, vadite.
motorist_mb
21. 06. 2024 10.37
+5
Kaj jamra saj grejo dalje...
štajerc65
21. 06. 2024 10.24
+3
Upam samo da ne eksplodirajo proti nam.
štajerc65
21. 06. 2024 10.26
+4
Ampak vseeno. Zastava bo spet na moji hiši
manchesterisred
21. 06. 2024 10.10
+2
Anglija ima izjemno ekipo ampak daleč najslabšega trenerja.