Euro 2024

Se obeta prvovrstno presenečenje? Slovaki 'grozijo' Angležem, Gruzijci pa Špancem

Berlin, 30. 06. 2024 08.15 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarji in Nemci so si na uvodnih nogometnih tekmah osmine finala evropskega prvenstva v Nemčiji po zmagah nad Italijani in Danci izborili nastop med osem. Na sporedu sta novi dve od skupno osmih tekem za preboj v četrtfinale: angleško-slovaški obračun v Gelsenkirchnu se bo začel ob 18. uri, špansko-gruzijski v Kölnu pa tri ure pozneje. Ponedeljkova para osmine finala sta Francija - Belgija in Portugalska - Slovenija, torkova pa Romunija - Nizozemska in Avstrija - Turčija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleži na letošnjem zaključnem turnirju v Nemčiji niso blesteli, po tesni zmagi nad Srbi z 1:0 ter dveh neodločenih izidih proti Dancem in Slovencem – na obeh je bilo 1:1 – pa so osvojili prvo mesto v skupini C.

Gareth Southgate in Harry Kane
Gareth Southgate in Harry Kane FOTO: AP

Na izbrance angleškega selektorja Garetha Southgata se je po bledih predstavah v skupinskem delu v domovini usul plaz kritik, ne glede na to pa so na današnjem dvoboju v Gelsenkirchnu papirnati favoriti proti Slovakom, ki so turnir odprli s senzacionalno zmago nad Belgijci z 1:0, nato pa izgubili proti Ukrajincem z 1:2 in igrali 1:1 z Romuni.

Španija je edina država od 24, ki je v skupinskem delu letošnjega evropskega prvenstva osvojila vseh devet točk. Varovanci španskega selektorja Luisa de la Fuenteja so v skupini B premagali Hrvate s 3:0, Italijane in Albance pa z 1:0.

Gruzija je eno največjih presenečenj Eura.
Gruzija je eno največjih presenečenj Eura. FOTO: AP

Zmagoviti niz v Nemčiji, kot še piše STA, nameravajo zadržati tudi na svojem četrtem obračunu proti novincem na evropskih prvenstvih iz Gruzije, ki so v skupini F osvojili tretje mesto. Na uvodni tekmi so klonili proti Turkom z 1:3, nato remizirali s Čehi 1:1, v zadnjem krogu pa ugnali "nemotivirane" Portugalce z 1:0.

Izločilni boji EP
Izločilni boji EP FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klinček
30. 06. 2024 12.50
+2
Slovenija gre naprej....pa pika!
Ferro
30. 06. 2024 09.12
+3
Na obeh (Angleži) ni bilo 1:1!