Euro 2024

Fenomenalen zadetek Shaqirija in delitev točk

Köln, 19. 06. 2024 22.52 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanca Škotske, ki je na otvoritveni tekmi prvenstva razočarala svoje navijače in proti Nemčiji klonila s 5:1, je na obračunu proti Švici povedla v 13. minuti. Švicarji so odgovorili v 26. minuti, ko je z neverjetnim strelom končni izid postavil Xherdan Shaqiri.

Škotska - Švica
Škotska - Švica FOTO: AP

Tekma se je začela precej mirno, Škoti pa so si nato v 13. minuti iz protinapada pripravili prvo nevarno priložnost na obračunu in prišli do vodstva. Z roba kazenskega prostora je sprožil Scott McTominay, žogo pa je v mrežo preusmeril branilec nasprotne ekipe Fabian Schär. Škotsko vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj si je v 26. minuti napako privoščil Anthony Robinson, Xherdan Shaqiri pa je prebral njegovo namero in z neverjetnim strelom iz prve premagal nemočnega Angusa Gunna ter še enkrat več dokazal, da je rojen za reprezentančni nogomet.

Švicarji so bili prepričani, da so nekaj minut kasneje prišli do popolnega preobrata, zadetek Dana Ndoya pa zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan. Ekipi sta si v končnici prvega polčasa ustvarili še nekaj polpriložnosti, rezultat pa se do odmora ni spremenil.

Škotska - Švica
Škotska - Švica FOTO: AP

Začetek drugega dela je bil podoben kot začetek prvega – brez priložnosti. Tako je bilo vse do izteka 58. minute, ko je do priložnosti prišel Ndoye, a meril mimo vrat. V omenjeni priložnosti jo je skupil škotski zvezdnik Kieran Tierney, ki je zaradi poškodbe kolena igrišče zapustil na nosilih. V nadaljevanju so bili blizu novega zadetka Škoti, reprezentante Švice pa je rešila vratnica.

V 82. minuti so Švicarji zadeli še tretjič, tokrat Breel Embolo, tudi njegov zadetek pa je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. V izdihljajih rednega dela je z glavo poskusil še Zeki Amdouni, a meril mimo vrat. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, Škotska pa je z rezultatom 1:1 prišla do prve točke na letošnjem Euru. Švicarji so zdaj pri štirih, dve več ima Nemčija, Madžari pa so po dveh krogih še zmeraj brez točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Waflhulkin
19. 06. 2024 21.45
+2
Tretji gol Albanije danes