Euro 2024

Recept za Srbe? 'Skriti emocije in jih pokazati po tekmi'

München, 19. 06. 2024 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
5

Še manj kot 24 ur nas loči do spektakla v Münchnu, kjer se bo Slovenija na drugi tekmi evropskega prvenstva pomerila s Srbijo. Na kocki je ogromno. Zmaga prinaša izločilne boje, poraz bi pomenil, da se bo treba v zadnjem krogu reševati proti favorizirani Angliji. Na tribunah se obeta rekord, Petar Stojanović pa tudi zato pravi, da bo za uspeh treba izklopiti čustva.

Več videovsebin
  • Matjaž Kek pred tekmo s Srbijo
    02:10
    Matjaž Kek pred tekmo s Srbijo
  • Petar Stojanović pred tekmo s Srbijo
    01:31
    Petar Stojanović pred tekmo s Srbijo

Spomnimo, slovenskim nogometašem so na uvodni tekmi z Dansko emocije v začetnih minutah prišle do živega. Poznalo se je, da je za vseh 11 v polju to prva tekma na velikih tekmovanjih. V igri Slovenije je bilo precej neizsiljenih napak, kar so Danci hitro kaznovali. V nadaljevanju se je Kekova četa sprostila, zaigrala pogumneje in zasluženo prišla do pomembne točke. 

Kako poskrbeti, da se uvodni krč ne bo pripetil tudi na drugi tekmi pred 75 tisoč glavo množico v Münchnu? "Emocije bodo zagotovo na vrhuncu, ampak treba jih bo dati na stran. Ko stopiš na igrišče, emocije ne smejo več obstajati ... Upam, da jih bomo lahko pokazali po tekmi," je na sredini novinarski konferenci pojasnil Petar Stojanović

Stojanović upa, da bo tudi po tekmi s Srbijo takole nasmejan pozdravljal (rekordno) armado slovenskih navijačev.
Stojanović upa, da bo tudi po tekmi s Srbijo takole nasmejan pozdravljal (rekordno) armado slovenskih navijačev. FOTO: Damjan Žibert

"Enostavno je najlepše igrati pred svojimi navijači. Slišal sem, da jih bo veliko število," se veseli podpore napovedanih 20 tisoč rojakov.  

Prav navijači so bili po mnenju Keka eden glavnih razlogov za občutno boljši drugi polčas proti Danski, ko je bila tehtnica tudi na tribunah občutno na slovenski strani. A tokrat bo potreben predvsem boljši začetek, se dobro zavedajo v slovenskem taboru. 

Zaupati strokovnemu štabu in se izogniti začetku z Dansko 

"Težili bomo k temu, da proti Srbiji ostane tako, kot je bilo v drugem polčasu proti Danski. Strokovni štab bolj analizira stvari kot igralci. Oni so nam dovolj povedali, kaj je bilo dobro in kaj ni bilo. Tega se bomo držali še naprej," je pristavil eden od nosilcev te izbrane vrste. 

V pripravah je imel težavo s poškodbo, izpustil je zadnji pripravljalni obračun proti Bolgariji in bil dolgo pod vprašajem za nastop na tekmi z Dansko. Na koncu ga je zdravniška ekipa usposobila za start od prve minute, a poznati je bilo, da Stojanović (še) ni v pravem tekmovalnem ritmu. 

Srbija? Vrhunski posamezniki, a tudi celota

Po prejetem rumenem kartonu v 53. minuti je deloval precej živčno, zato ga je Kek kmalu zatem nadomestil z Benjaminom Verbičem. "Bil sem nezadovoljen zaradi nezasluženo kartona. Sami veste, da nekatere stvari ne pozabim tako hitro. Kar se poškodbe tiče, pa je vse v najlepšem redu," je 28-letnik postregel z vzpodbudno novico. 

Dotaknil se je tudi četrtkovih nasprotnikov Srbov, o katerih ne gre izgubljati besed, je prepričan. "Pričakujemo drugačno tekmo kot z Danci. Vsi vemo, da je Srbija zelo kvalitetna. Imajo vrhunske igralce, a nikogar ne bi izpostavljal, saj so vrhunski kot celota." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prdara
19. 06. 2024 21.58
-1
jaz kot srb rojen v Sloveniji bom navijal za boljše,upam bo to tokrat to Slovenija
Šestka6
19. 06. 2024 21.47
ko lahko brez slabe vesti rečeš dajmo naši 😁
Z O V
19. 06. 2024 21.23
+2
Petar je pravi domačin, se vidi...
Prototip
19. 06. 2024 20.35
+0
Upam,da bodo krenili bolj pogumno od prve minute kot proti Dancem...če bodo igrali kot v drugem polčasu..bo ok,pa tut če zgubijo,važno je da borbajo..
MasteRbee
19. 06. 2024 20.32
+2
V nogometu je težko napovedovati.