Euro 2024

Nemci do točke v 92. minuti, Madžari do zmage v 100. minuti

Ljubljana, 23. 06. 2024 23.00 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Anže Mlakar
Komentarji
6

Nemška reprezentanca se je na tekmi proti Švici po 28 minutah znašla v zaostanku, izenačujoči zadetek pa so iskali vse do 92. minute, ko je za končnih 1:1 zabil Niclas Füllkrug. Na tekmi med Škotsko in Madžarsko so slednji slavili z 1:0, zadetek za zmago in tretje mesto v skupini A pa so dosegli v 100. minuti. Nemci so skupinski del končali na prvem mestu, Švicarji na drugem, Madžari na tretjem, Škoti pa na zadnjem.

Florian Wirtz in Granit Xhaka.
Florian Wirtz in Granit Xhaka. FOTO: AP

Švica - Nemčija

Nemci so na prvih dveh tekmah zabili kar sedem zadetkov, za zagotovitev prvega mesta v skupini A pa so proti Švicarjem potrebovali vsaj točko. "Švica je iz vidika individualne kvalitete najtežji nasprotnik v naši skupini. Nova zmaga bi nam dala dodatno samozavest," je pred tekmo povedal nemški selektor Julian Nagelsmann.

Domačini so hitro po začetku tekme pritisnili in v 17. minuti za nekaj trenutkov povedli. Robert Andrich je iz velike razdalje premagal Yanna Sommerja, njegov zadetek pa je bil zaradi prekrška ob izgradnji napada nato razveljavljen. Dobrih deset minut kasneje je na drugi strani Remo Freuler z lepo podajo našel Dana Ndoya, ta pa je z iznajdljivim zaključkom premagal Manuela Neuerja.

Slavje Dana Ndoya.
Slavje Dana Ndoya. FOTO: AP

Nemci so v drugem polčasu ponovno stopili visoko in nekajkrat nevarno zapretili. V 51. minuti je Florian Wirtz odlično zaposlil Jamala Musialo, Sommer pa se je izkazal z obrambo. V nadaljevanju se je v odlični priložnosti pred švicarskimi vrati znašel še Joshua Kimmich, Manuel Akanji pa je blokiral strel in preprečil izenačenje.

V 84. minuti so Švicarji preko Rubena Vargasa podvojili prednost, zadetek pa zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. Nekaj minut kasneje je zapretil še Granit Xhaka, Neuer pa se je izkazal z obrambo. V končnici srečanja so ponovno pritisnili Nemci, sreča pa se jim je nasmehnila v 92. minuti, ko je po podaji Davida Rauma za izenačenje in prvo mesto v skupini A zabil Niclas Füllkrug.

Statistika tekme Švica - Nemčija
Statistika tekme Švica - Nemčija FOTO: Sofascore.com

Škotska - Madžarska

Na drugi tekmi skupine sta se udarili Škotska in Madžarska. Škoti so po visokem uvodnem porazu na otvoritveni tekmi prvenstva proti Nemčiji na drugem obračunu remizirali s Švicarji, Madžari pa so se v tekmo podali brez točk.

Prvi polčas je bil zaznamovan s številnimi prekrški, porumeneli so pa kar trije madžarski reprezentanti. Do edine nevarne priložnosti je v 41. minuti prišel Willi Orban, njegov zadetek po strelu z glavo pa je preprečila prečka.

Trenutek poškodbe Barnabasa Varge.
Trenutek poškodbe Barnabasa Varge. FOTO: AP

V 70. minuti so bili Madžari blizu enajstmetrovke, glavni sodnik Facundo Tello pa se je po ogledu posnetka odločil, da te ne bo dosodil. Ob omenjeni situaciji je Barnabas Varga staknil hujšo poškodbo glave in predčasno zaključil z obračunom. Kako resna je poškodba, zaenkrat še ni znano.

Glavni sodnik je tekmo podaljšal za deset minut, Madžari pa so v 100. minuti prišli do zadetka za zmago. Po hitrem protinapadu je Roland Sallai podal v kazenski prostor, Kevin Csoboth pa je zabil za izjemno pomembno zmago.

Veselje madžarske reprezentance.
Veselje madžarske reprezentance. FOTO: AP
Statistika tekme Škotska - Madžarska
Statistika tekme Škotska - Madžarska FOTO: Sofascore.com

Nemci in Švicarji so se uvrstili neposredno v osmino finala, Madžari pa so skupinski del končali na tretjem mestu s tremi točkami. Od Eura se poslavljajo Škoti, ki so vknjižili dva poraza in remi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
24. 06. 2024 09.45
+3
Tipično goljufivo realovsko sojenje. Nemci oškodovani ,, švicarji,, nagrajeni....
ivan res grozni
24. 06. 2024 10.30
-1
Če bi ostalo pri 0_0 bi bila Slovenija pred Škotsko-Vedno manj je možnosti.
sentilj54
24. 06. 2024 08.10
+5
Ena od variant za napredovanje Slovenije je že odpadla in zopet z golom v zadnji sekundah podaljška, neverjetno, kaj se dogaja!
cripstoned
23. 06. 2024 21.32
+3
Nemcem razveljavijo povsem regularen gol (prekrška musiale ni bilo)...nato pa obvelja gol svicarjev iz ofsajda v katerem je bil endoye....
St. Gallen
23. 06. 2024 21.48
+6
St. Gallen
23. 06. 2024 20.59
-4
navijajte za Svico, ob volitvah razmisljajte kot Svicarji. Vam bo bolje slo na Balkanu Nor(d)