Euro 2024

'Nasprotniki mogoče imajo boljše igralce, ampak kot ekipa ni nihče boljši'

Wuppertal, 24. 06. 2024 06.07 | Posodobljeno pred 4 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
7

"Kar je bilo, je bilo. Škoda bi bila, če bi vse vrgli stran zaradi nečesa, kar se je zgodilo v preteklosti, saj je vse še v naših rokah," je dva dneva pred torkovim zgodovinskim obračunom z Anglijo dejal slovenski reprezentant Jan Mlakar. Priprave na odločilno tekmo v Kölnu potekajo v 53 kilometrov oddaljenem Wuppertalu, slovenski reprezentanti pa delujejo sproščeno in odločno.

Edina zadetka slovenske reprezentance na tem prvenstvu sta dosegla bočna branilca Erik Janža in Žan Karničnik. V drugih reprezentancah bi to mogoče bil razlog za skrb, v slovenski pa je to zgolj potrditev dejstva, da so prav vsi nogometaši na zelenici zelo aktivni v obrambi in napadu. "V vsaki ekipi moramo vsi delati v obrambi. Če bomo vsi delali za enega, bo veliko lažje," je odločen Jan Mlakar.

25-letni krilni napadalec je del svoje kariere preživel na otoku, kjer je zastopal Brighton, Wigan in QPR. Pri zadnjem klubu je slačilnico delil tudi z Eberechijem Ezejem, ki je zaradi sijajnih predstav v dresu Crystal Palaca zdaj del angleške reprezentance na evropskem prvenstvu. "To je ena največjih tekem v moji karieri. Nisem pa tak, da bi o tem pretirano razmišljal. Verjetno bo to prišlo za menoj. Zdaj imajo Juda (Bellinghama), ki je najbolj vroč igralec na svetu, vsi ga omenjajo. Igrati na taki tekmi je čast," je pred obračunom z enim glavnih favoritov na prvenstvu dejal nekdanji nogometaš Domžal.

Jan Mlakar
Jan Mlakar FOTO: Luka Kotnik

Remi proti Srbom bo nehal boleti le, če Slovencem uspe veliki met in uvrstitev v izločilne boje. Tja lahko pridejo tudi, če ne zmagajo, čeprav bi v tem primeru bili odvisni od drugih. Izračunov in scenarijev je ogromno, a očitno se reprezentanti s tem ne bodo pretirano ubadali. "To počnejo ostali. Mi se s tem ne obremenjujemo, ker je škoda izgubljati energijo, saj nimamo vpliva na to, kar se bo zgodilo. Vse je v naših rokah, če zmagamo, gremo naprej. Vsi bi radi šli naprej z zmago proti Angliji."

Slovenska reprezentanca je kljub 'zgolj' dvema točkama na svojem računu s svojimi predstavami na tem prvenstvu navdušila in Mlakar verjame, da to ni naključje, temveč rezultat dobrega dela vseh v reprezentanci. "Že po tekmi s Srbijo se je videl napredek. Takoj po žvižgu se je reprezentanca z ogromni cilji veselila točke. Na papirju manjša pa je bila žalostna po remiju. To razočaranje prikazuje naš napredek."

Za konec pa je Angležem poslal opozorilo: "Nasprotniki mogoče imajo boljše igralce, ampak kot ekipa ni nihče boljši."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cool1
24. 06. 2024 10.24
+2
Če bo Kanea pokrival Drkušič potem bomo dobili dva komada samo od njega .... upam , da ga ne bo on pokrival....lp.
Zaplešimo
24. 06. 2024 09.55
+4
porcija bo konkretna.....fantje kar pakirajte počas za domou🤣
borjac
24. 06. 2024 09.44
+1
Gremo fantje, borbeno in pametno kot do sedaj, in upanje umira zadnje, Slovenija gre naprej.
bobiv
24. 06. 2024 08.38
+1
Zmagali bomo, pogumno fantje!
Zaplešimo
24. 06. 2024 09.56
+4
marker1
24. 06. 2024 08.04
+1
Na zmago kar pozabite. Moral bi se zgoditi čudež.
Janez Novak 13
24. 06. 2024 08.02
+2
Mednarodno priznana država je ZK (Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske) katere del sta tudi Škotska in Anglija, ki pa samostojno nastopata prvenstvu. Nekako ne gre skupaj. Pustimo zgodovino (verjetno je to iz kakšnih zgodovinskih razlogov). Se pravi imajo prebivalci ZK dvakrat več šans za zmago na prvenstvu: če ne bo Škotska bo pa Anglija. Najbolje, da imamo mi tudi več ekip na prvenstvu: Gorenjci svojo, Štajerci svojo, Primorci svojo... in zmagamo!