Euro 2024

Montella: Moji fantje so junaki Turčije, izenačili smo rekord

Berlin, 07. 07. 2024 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Turška reprezentanca je bila še dobrih deset minut pred koncem četrtfinalnega obračuna na Euru 2024 proti Nizozemski z eno nogo v polfinalu. Potem pa je na hitro prejela dva gola, drugi je bil zelo nesrečen in je podpisan kot avtogol in veselje je prešlo v žalost. Zgodba turške nogometne reprezentance se je tako končala pred vrati polfinala. Italijanski strokovnjak na klopi Turkov Vincenzo Montella je na vsa usta hvalil svoje varovance in obljubljal velike stvari v prihodnosti. "Ocenjujem, da sem imel najbolj predano in borbeno ekipo na Euru," je bil slikovit Italijan na turški klopi. "Dobili smo tri tekme in izenačili turški rekord," je še dodal 50-letni strokovnjak.

Vincenzo Montella v obdobju, ko je treniral Milan.
Vincenzo Montella v obdobju, ko je treniral Milan. FOTO: AP

Turška nogometna reprezentanca piše eno prijetnejših zgodb na Euru. Zanesljivo se je uvrstila v izločilne boje, preskočila osmino finala, nato pa so jo milimetri delili tudi od preboja med štiri v Evropi. Nizozemskim tulipanom je v zaključku tekme uspel rezultatski zasuk (2:1), tako da v polfinale odhajajo oranžni nogometaši, turška zgodba pa se je končala tik pred vrati raja ... 

"Niti besede ne smemo reči fantom. Niti besede očitka. Odigrali so izjemno prvenstvo," je za italijansko Gazzetto Dello Sport ocenjeval razplet na Euru Vincenzo Montella, ki odlično vodi Turke in je bil eno od prijetnejših presenečenj na Euru. Turki bi si, glede na prikazano, brez dvoma zaslužili preboj v polfinale. 

Nizozemska vs Turčija
Nizozemska vs Turčija FOTO: Sofascore.com

"Ko si še dobrih deset minut pred koncem tekme v rezultatski prednosti, je normalno, da pogleduješ proti cilju, da čakaš na konec tekme. Mislim, da se nismo povlekli v obrambo, enostavno so nas odlični Nizozemci stisnili in uspeli najprej izenačiti, nato pa še ta nesrečni gol za njihovo zmago. Prav lahko bi se izognili obema goloma, imeli smo kar precej smole, toda to je nogomet," je uglednemu rožnatemu časniku zaupal nekdanji dolgoletni napadalec Rome in tudi Fiorentine, ki je verjel, da lahko Turčija v Nemčiji naredi veliko stvar. 

"Naši fantastični navijači so nas ves čas nosili na rokah. Bilo je lepo biti del te zgodbe. Upam, da je vse skupaj odlična popotnica za naprej. Imamo kopico mladih igralcev, ki so šele stopili na mednarodno sceno," je za Gazzetto še dejal Montella. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Moji fantje so junaki Turčije," je bil za konec neposreden "avionček", kot so mu rekli v času igralske kariere zaradi nenavadnega proslavljanja ob dosegi zadetkov. "Ekipa je igrala z velikih duhom, turškim duhom, kljub porazu nas imajo Turki radi. Igralci na tem EP so nas naredili ponosne. Po tem Euru bomo Turčijo gledali z drugačnimi očmi, verjetno z večjim spoštovanjem," je še dejal 50-letni Italijan. "V tem trenutku je bolje poudariti, kar je šlo dobro. Ničesar ne obžalujem, tudi igralci ne bi smeli. Dobili smo tri tekme in izenačili turški rekord."

EP 2024 zaključni boji
EP 2024 zaključni boji FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
07. 07. 2024 15.24
+1
To sploh ni EP.80% afriskih in drugih neevropskih ljudstev
Kollerik
09. 07. 2024 19.44
kapljač1
07. 07. 2024 15.07
+1
Pa imate Turki "sive volkove" in greste domov ! Tega vam res ni bilo treba politike v športu.
motorist_mb
07. 07. 2024 11.59
+3
Kollerik
07. 07. 2024 11.26
+7
Odvratna ekipa, podobno kot Francija
Betuul
07. 07. 2024 11.00
-3
⚽️dobra ekipa, trener na mestu in 👍👏turkom
UtisanBimbambom
07. 07. 2024 11.02
+3
Pravicnost.
07. 07. 2024 14.02
-1
Ti fantje igrajo za milijone v Juventus, Real Madrid, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Borussia, Inter Milan, Roma, Manchester United, Panathinaikos....