Euro 2024

Mbappe: Moje prvenstvo je bilo polomija

München , 10. 07. 2024 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
9

Francoski napadalec Kylian Mbappe je priznal, da je bilo to evropsko prvenstvo zanj neuspešno. Francija je v polfinalu izgubila proti Španiji (2:1), Mbappe pa je na turnirju dosegel le en zadetek, še tega iz enajstmetrovke proti Poljski v skupinskem delu. Zaradi zlomljenega nosu in slabe forme novemu zvezdniku Real Madrida ni uspelo zablesteti na mednarodnem odru, kot je to denimo storil na minulem svetovnem prvenstvu.

Nacho Fernandez in Kylian Mbappe
Nacho Fernandez in Kylian Mbappe FOTO: AP

"V nogometu si dober ali nisi dober. Jaz tokrat nisem bil dober," je bil ob izpadu iskren Kylian Mbappe

"Moje prvenstvo je bilo polomija. Želel sem biti evropski prvak ... Zdaj bom šel na počitnice, se bom dobro spočil, to mi bo zelo koristilo, potem pa se bom pripravil na novo življenje v Madridu. Veliko je treba narediti," je povedal prvi zvezdnik francoske reprezentance. 

Mbappeja to poletje tako ni bilo na vidiku. Vsaj, ko govorimo o maestralnih predstavah. Njegov nesporen talent je bil zavit v anemično francosko napadalno linijo, ki je na šestih tekmah dosegla vsega en zadetek iz igre, in konzervativno taktiko Didierja Deschampsa.

Sistem Deschampsa nekako ni dopustil, da bi se Mbappe 'snel z verige'.
Sistem Deschampsa nekako ni dopustil, da bi se Mbappe 'snel z verige'. FOTO: AP

25-letni Francoz je bil podobno bled tudi na minulem evropskem prvenstvu leta 2021, ko se je Francija morala posloviti že v osmini finala po tekmi s Švico, Mbappe pa je zbral vsega eno asistenco in zapravil kopico velikih priložnosti. 

Precej bolj mu očitno leži oder svetovnega prvenstva. Blestel je tako v Katarju leta 2022 kot tudi v Rusiji leta 2018. Galske peteline je v obeh primerih popeljal do finala, v Moskvi celo do naslova, na 14 tekmah pa je dosegel impresivnih 12 zadetkov.

Yamal zasenčil Mbappeja

Na drugi strani je močno zasvetila španska 16-letna zvezdica Lamine Yamal, ki je s čudovitim zadetkom poskrbela za izenačenje, potem, ko je Francijo do zgodnjega vodstva popeljal Randal Kolo Muani, prav po asistenci Mbappeja. Končnih 2:1 je postavil Dani Olmo.

"Tekmo smo odprli z zadetkom. Rekli smo si, da smo oddelali najtežji del, a smo ob tem morda nevede nekoliko popustili. Postali smo manj napadalni in agresivni, nato pa smo prejeli dva zadetka v hitrem zaporedju. Skušali smo znova zagnati stroj, a ni bilo dovolj. Rezultat je takšen kot je, to pa pomeni, da nismo naredili dovolj za uvrstitev v finale," je dvoboj z vidika francoske izbrane vrste strnil Mbappe.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Napadalec madridskega Reala je imel v samem zaključku tekme lepo priložnost, da bi tekmo popeljal v podaljšek, toda njegov strel je zletel občutno preko španskih vrat. 

"Mislim, da bi moral doseči zadetek, vsaj okvir vrat bi moral zadeti. Strel je zletel čez gol in to je kruta resničnost nogometa," je zapravljeno priložnost komentiral zvezdnik Francije, ki je tokrat nastopil brez maske. 

Kylian Mbappe z masko
Kylian Mbappe z masko FOTO: AP

"Maska? Bil sem je sit, nisem dobro videl z njo. Govoril sem z zdravnikom, da vidim, kaj je na stvari, in rekel mi je naj se odločim kot moški, kar ne obžalujem."

Mbappe je utrpel zlom nosu na tekmi skupinskega dela proti Avstriji, zato na dvoboju z Nizozemsko ni nastopil, proti Belgiji in Portugalski pa je nosil masko. 

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
10. 07. 2024 17.12
+2
Pošten in odkrit pristop zvezdnika Mbappeja, njegova samokritika odraža pozitiven športni odnos.
Sickk 2
10. 07. 2024 15.42
+7
Ti si ceu polom ne sam prvenstvn..
cripstoned
10. 07. 2024 15.38
-11
Zdaj pa k največjemu klubu vseh časov...vsi pozabljate da ima fant pod kapo že naslov svetovnega prvaka kjer je bil glavni igralec...vse kar vem je da bomo se veliko poslušali o realu...sploh tisti ki ga kritizirajo pa čeprav je ves svoj čas pri psgju in letos na euru imel zraven sebe poopolnne amaterje..
Šumsko voče
10. 07. 2024 15.26
+6
Ti si ze od rojstva polomija
G. Papež
10. 07. 2024 15.08
+1
Je pa pošteno povedal in zato vso spoštovanje.
ROMELS
10. 07. 2024 14.53
+7
Tale tako opevani Mbape ni nič boljši, kot je bil naš Đoni Novak. Pa toliko hvale na njegov račun??????
Bagzii
10. 07. 2024 14.41
+7
Ja, zmanjkal je morda en njegov gol na koncu. Ampak to je šport ima še 2 evropski in 2-3 svetovna prvenstva. Sicer pa Španci včeraj povsem zasluženo-brez nekaj ključnih igralcev pa vseeno so Francoze nadigrali. Igrali so gledljiv nogomet
dinozaver79
10. 07. 2024 15.46
-5
Maxx365
10. 07. 2024 16.20
+5
Carvajal, Pe*dri, osrednji branilec Robin le Normand