Euro 2024

Belgija do zanesljive zmage proti Romuniji

Köln, 22. 06. 2024 22.50 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Reprezentanti Belgije so odlično otvorili drugo tekmo na prvenstvu in proti Romunom povedli dobro minuto po začetnem žvižgu glavnega sodnika Szymona Marciniaka. Belgijci so v drugem delu nadaljevali s pritiskom in v 80. minuti povišali prednost po zaslugi zvezdnika Manchester Cityja Kevina De Bruyneja. Tekma se je končala z rezultatom 2:0.

Belgija - Romunija
Belgija - Romunija FOTO: AP

Hitro po začetku obračuna med Belgijo in Romunijo je Romelu Lukaku odlično odložil žogo Youriju Tielemansu, slednji pa je z natančnim strelom poskrbel za zgodnje vodstvo Belgije. Romuni so se po zaostanku hitro pobrali in zapretili preko Rada Dragusina, Koen Casteels pa je uspel zaustaviti njegov strel.

Naslednja priložnost na obračunu je pripadla Belgijcem, romunski vratar pa se je ob strelu Dodija Lukebakia izkazal z obrambo. V nadaljevanju je zapretil še Jeremy Doku, belgijska reprezentanca pa je ostala pri zadetku prednosti. Belgijci so bili nevarnejši tudi v končnici prvega dela, reprezentanci pa sta na odmor odšli ob rezultatu 1:0.

Belgija - Romunija
Belgija - Romunija FOTO: AP

Kot prvi je v drugem delu zapretil Kevin De Bruyne, a bil premalo natančen. Lukaku je v nadaljevanju podvojil belgijsko vodstvo, njegov zadetek pa je bil po posredovanju VAR-a razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Za napadalno igro so bili Belgijci nagrajeni v 80. minuti, ko je njihovo vodstvo z iznajdljivim strelom podvojil Kevin De Bruyne.

V končnici rednega dela je bil blizu tretjega belgijskega zadetka Lukaku, Florin Nita pa je njegov strel obranil. Varovanci Domenica Tedesca so tekmo mirno pripeljali do konca in slavili z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
23. 06. 2024 08.30
+5
Romunija je dobro igrala, vendar Belgija zasluženo. De Bruyne, kandidat za zlato žogo!