Euro 2024

Ključnega igralca Španije poškodoval soigralec

Berlin, 14. 07. 2024 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španija in Anglija sta bili bitko za naslov evropskega prvaka. V prvem polčasu so bili bolj podjetni Španci, ki pa v drugem polčasu niso več mogli računati na ključnega člana prve enajsterice Rodrija, saj ga je v prvem polčasu poškodoval soigralec.

Vezist Manchester Cityja v drugem polčasu ni stopil na zelenico, saj je poškodba, ki mu jo je v podaljšku prvega polčasa ob poskusu blokiranja strela Harryja Kana zadal soigralec Aymeric Laporte, očitno bila preveč resna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rodri je eden najbolj izkušenih reprezentantov Španije, ki z njim v postavi ni izgubila na zadnjih 15 tekmah, oziroma od marca lani. A njegova odsotnost vsaj na začetku drugega polčasa ni bila usodna, saj so Španci že v drugi minuti nadaljevanja povedli preko Nica Williamsa.

Rodrija je poškodoval španski branilec Aymeric Laporte
Rodrija je poškodoval španski branilec Aymeric Laporte FOTO: AP

A Angleži so izenačili v 70. minuti po odličnem protinapadu, v katerem je levji delež opravil Bukayo Saka, z izjemnim strelom pa španskega vratarja premagal Cole Palme. Angleži so se nato posvetili zgolj obrambnim zadolžitvam in kazen je sledila v 86. minuti, ko je odličen protinapad Špancev zaključil Mikel Oyarzabal, ki je postavil končni izid 2:1.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.