Euro 2024

Joselu: Upajmo, da bomo upokojili Kroosa

Stuttgart, 03. 07. 2024 15.27 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš španske izbrane vrste José Luis Mato Sanmartín, bolj znan kot Joselu, je pred petkovim obračunom z Nemci v četrtfinalu evropskega prvenstva odgovarjal na vprašanja novinarjev. Spregovoril je tudi o igranju proti svojim nemškim soigralcem iz Real Madrida in svojem prestopu iz kraljevskega kluba v katarski Al Gharafa.

Španska reprezentanca se bo za preboj v polfinale evropskega prvenstva pomerila z gostiteljico turnirja. Čeprav je v dosedanjih osmih medsebojnih računih Nemčija slavila le enkrat (Španci trikrat, štirikrat pa je bil izid poravnan), španski napadalec Joselu opozarja, da se ne smejo zanašati na zgodovino. "To bo poseben obračun proti izjemni reprezentanci. Imajo vrhunske igralce, pritisk pa bodo izvajali tudi s pomočjo navijačev," poudarja.

Med drugim bo Joselu igral tudi proti svojemu nekdanjemu klubskemu soigralcu iz Real Madrida Toniju Krosu, ki po domačem evropskem prvenstvu končuje kariero. "Upajmo, da bo to njegova zadnja tekma," se nadeja igralec belega baleta. "Je ključni igralec Nemčije in bil je tudi ključni igralec za Real Madrid. V petek bomo morali paziti nanj," je Španec hvalil svojega bivšega ekipnega kolega. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

34-letnik se sicer s Kroosom dobro razume. "Igranje s Tonijem mi je bilo v veliko veselje. Bil je moj prijatelj, dal mi je veliko nasvetov. Toda vseeno si ga v petek želim upokojiti,"  je priznal Španec.

Joselu bo sicer v četrtfinalu igral proti še enemu nemškemu igralcu kraljevega kluba Antoniu Rudigerju. "Tudi on je zelo pomemben del nemške reprezentance in Real Madrida. Obračun z njim bo za nas težek, saj je nevaren nogometaš. Pred dnevi sem govoril z njim in mislim, da ni bil preveč zadovoljen, da se bo moral pomeriti s Španci."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za španskega reprezentanta pa je bila letošnja sezona zadnja v dresu belega baleta, saj se prihodnjo sezono seli v katarski Al Gharafa. "Sedaj je pravi trenutek za ta korak. Želim se zahvaliti Real Madridu in njegovemu vodstvu za sodelovanje pri organizaciji prestopa. Letos je za nami res izredna sezona," je Joselu obudil spomine na osvojeno lovoriko Lige prvakov, španske lige in španskega superpokala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kar te žene naprej, je želja po nadaljnjem nastopanju. Odhajam v dobro državo, v mesto, ki bo ponudilo dobre pogoje za bivanje za mojo družino. Nisem želel iti v drug evropski klub, da bi poskusil doseči tisto, kar ni bilo dosegljivo pri Realu. Z  igranjem v prvi postavi in zmago v Ligi prvakov so se mi izpolnile sanje," je o selitvi v Katar še dodal Španec.

Predogled tekme Španija - Nemčija
Predogled tekme Španija - Nemčija FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
04. 07. 2024 09.06
+1
Ta napuh smo že videli pri tistem Slovencu ki je nosil dres Messija na tekmi Slovenije.Vsi vemo kako se je končalo po enajstmetrovkah.Mislim da bo karma kaznovala Špance.
drimtim
03. 07. 2024 21.33
+0
rutinirano Španija
RUBEŽ
03. 07. 2024 19.06
+0
Nemci gladko napredujejo. Jaz mislim, da bodo osvojili EP. Tudi navijam za njih, ko ni več SLOVENIJE.
zmerni pesimist
03. 07. 2024 18.30
+1
Ja težka bo ker nemci igrajo doma