Euro 2024

Nekdanji trener Olimpije rojake svari pred 'organizirano in konkurenčno' Slovenijo

Ljubljana, 30. 06. 2024 16.47 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred ponedeljkovim obračunom slovenske izbrane vrste s Portugalci je pred portugalske medije stopil tudi portugalski strateg Joao Henriques. Nekdanjega trenerja Olimpije uvrstitev Slovenije v izločilne boje ne preseneča in opozarja na njihovo motiviranost za dosego zgodovinskega uspeha.

"Bil sem prepričan, da je Slovenija ena izmed ekip, ki bi lahko presenetile, in da se kljub zahtevnim tekmicam v svoji skupini lahko uvrsti v osmino finala. Čeprav je favorizirana, mora biti Portugalska zelo osredotočena na to tekmo, saj se bo pomerila z dobro organizirano in konkurenčno ekipo," je za portugalski medij Ojogo povedal uveljavljeni portugalski trener Joao Henriques, ki si je še do lanskega oktobra kruh služil v Ljubljani.

Slovenija je sicer marčevski prijateljski obračun s Portugalci dobila z 2:0, a Henriques opozarja, da bo ponedeljkova tekma povsem drugačna od tiste v Stožicah. "Portugalska se bo v tekmo podala z drugačno naravnanostjo in odgovornostmi. Pred tremi meseci je bilo pomembno le, da se dobro pripravijo na evropsko prvenstvo. Mnogi izmed nogometašev, ki so takrat manjkali, so navadno del začetne enajsterice," poudarja Portugalec.

Joao Henriques
Joao Henriques FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Tekmo v Stožicah so med drugim namreč izpustili Bruno Fernandes, Bernardo Silva in Ruben Dias. "Na portugalski strani bo kar nekaj sprememb v primerjavi z marčevskim obračunom, manj jih bo na strani Slovenije, ki pa je zelo motivirana in v zgodovinsko edinstvenem položaju," pred ponedeljkovim obračunom razmišlja Henriques.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Slovenija ima dobro generacijo nogometašev, ki igrajo v konkurenčnih prvenstvih, kar pomeni, da imajo visok ritem, potreben za igranje na tej ravni. Eden izmed njih, Timi Max Elšnik, je bil moj igralec pri Olimpiji, bil je v začetni postavi v sredini igrišča, Portugalcem je marca zabil gol," se je svojih časov v slovenski prestolnici še spominjal portugalski strateg. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
01. 07. 2024 15.49
Seveda bo ta tekma drugačna bo 3 : 0 za Slovenijo. Ja no pa če bo 1:0 bo tudi ok.
wsharky
01. 07. 2024 13.46
+1
če je ex trener nk-bezigrada, potem je zagotovo strokovnjak
Rock8
30. 06. 2024 21.35
Slo:1. Port.0
JOSEPH HAYDN
30. 06. 2024 18.29
+6
Portugalci niti ne vejo, kdo je tale Henriques, kaj šele da bi poslušali njegove nasvete