Euro 2024

Jezni angleški navijači: 'Dolgočasno!'

London, 26. 06. 2024 00.14 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški navijači so po pisanju otoških medijev vse bolj siti meglenih predstav svojih nogometašev. Obračun s Slovenijo si je prislužil opis "osupljivo dolgočasen". Navijači so pač pričakovali več od remija. Nekateri med njimi vsaj 3:0 - kot so zapisali v spletnih komentarjih.

So navijači preveč zahtevni?
So navijači preveč zahtevni? FOTO: AP

Navijači so tekmo označili za "obupno" in "dolgočasno", potem ko je Anglija na stadionu v Kölnu v Nemčiji pripravila še eno predstavo ob kateri je vsaj en navijač zaspal na tribuni, piše Daily Mail. 

Posnetki, posneti kmalu po tekmi, prikazujejo, kako razjarjeni navijači, ki so izžvižgali ekipo z igrišča, mečejo prazne skodelice proti angleškemu trenerju Garethu Southgateu. Manjkale niso niti nespodobne kretnje in žaljivke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Eden od navijačev, Steve Walsh iz Birminghama, je dejal: "Slovenija naj bi bila slabša od nas, a smo bili mi tisti, ki smo bili videti prestrašeni. Southgate se mora zbuditi in spoznati, da ima najboljše igralce na svetu."

Manj razburjeni navijači pa so izpostavili, da se je vse skupaj za Anglijo vendarle dobro izšlo - so v osmini finala kot zmagovalci skupine. 

Nekdanji nogometaš in športni komentator Gary Lineker pa ocenjuje, da je težava, ker tako navijači kot športni strokovnjaki na Otoku ne premorejo dovolj zmernosti:"Če zmagamo, smo najboljši na svetu in bi morali vse premagati s 5:0. Če izgubimo, smo pa nenadoma najslabši."

Vseeno nogomet na Otoku ostaja ena od najljubših "postranskih stvari". Navijači v Združenem kraljestvu so zgodaj šli z dela, da bi dobili najboljše sedeže v lokalnih pivnicah in drugih prizoriščih, kjer so predvajali tekmo. 

Jih je pa še pred tekmo zmotila še ena, zasebna "drama". Žena Kierana Trippierja je delila skrivnostno sporočilo na družbenih medijih. 33-letna Charlotte Trippier je na predvečer tekme s Slovenijo zapisala v zgodbi na Instagramu: "Prej ali slej preboliš s***, za katerega si prisegel, da ga ne boš nikoli prebolel, in to je najboljši občutek na svetu." Navijače je zaskrbelo, kako bo takšno dogajanje vplivalo na šport, saj naj bi ob tem soprogu tudi nehala slediti na družbenih omrežjih. 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
26. 06. 2024 11.31
+2
Ko bo šlo na ispadanje se no videla kdo je koliko vreden
cirenij
26. 06. 2024 10.38
+1
Mogoče je bilo pa dogovorjeno? Nikoli ne veš. Pa vseeno lepo za naše.
mmickica
26. 06. 2024 09.43
+0
Pa kaj bi radi ti navijaci? Tako se igra na turnirjih, ce hoces dalec prit. Ni treba vseh kart dat na nizo ze v skupunskem delu, se toliko bolj, ce ti ni potrebno. Naj Italijane vprasajo, kako se pride do prvakov.
Maxx365
26. 06. 2024 11.49
+0
al pa Hrvate... penali, 1:0, pa spet penali...
gengsta1234
26. 06. 2024 08.31
+6
Kaj pa jokajo sej grejo angleži naprej tut najbulsi nemorejo skus zmagat
abigail
26. 06. 2024 08.01
+21
Eh, navijači so običajno zmešani, zavaljeni in leni nesamokritični arogantneži. Namesto da bi se sami malo športno udejstvovali mislijo, da je dovolj, če zgubljajo energijo s primitivnim kričanjem in jo hitro nadomeščajo s pivom in prigrizki.
medvescak
26. 06. 2024 08.17
+5
Se strinjam. Najgrša sorta osebkov na svetu. Po večini imajo totalen kaos v osebnem življenju.