Euro 2024

Harry Kane na Euru ne blesti. Je čas za zamenjavo v konici Anglije?

Dortmund, 09. 07. 2024 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
9

Anglija je na letošnjem nogometnem prvenstvu prišla do polfinala, kjer se bo v Dortmundu pomerila z Nizozemsko. Čeprav so uresničili svoj cilj in ostajajo v boju za prvaka stare celine, niso navdušili z igro. Sreča jih je spremljala in zdaj je spet na njih, da pokažejo, če si zaslužijo napredovanje v finale Eura, kjer se bo zmagovalka dvoboja pomerila z zmagovalko prve polfinalne tekme med Španijo in Francijo. Mnogi so kritični predvsem do enega najboljših napadalcev Anglije v zgodovini, Harryja Kana, ki ga mnogi želijo posaditi na klop za rezervne nogometaše.

30-letni Harry Kane, ki v klubskem nogometu zastopa Bayern, je na tem prvenstvu sicer zadel dvakrat, prvič proti Danski v skupinskem delu in z glavo odločilni gol v podaljšku proti Slovaški, a mnogi analitiki in navijači bi v konici napada raje videli koga drugega. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kane je bil proti Švici drugi najslabše ocenjeni igralec tekme. Slabši je bil le Luke Shaw, ki je v igro vstopil v 78. minuti tekme, ko so Angleži lovili gol zaostanka za Švico, ki je povedla tri minute prej. Kane je na gol sprožil le dvakrat, enkrat je bil njegov strel blokiran, drugič je žoga zletela mimo vrat, ki jih je branil vratar Yann Sommer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški kapetan je proti Švici iz igre odšel v 109. minuti, saj je bila utrujenost prehuda. Tu se poraja vprašanje, ali je najboljši strelec angleške nogometne reprezentance vseh časov sposoben igrati (celotno) tekmo proti Nizozemski, ki bo na papirju najtežji nasprotnik Anglije na tem Euru. Zadnja linija, ki ju tvorijo vrhunski Virgil Van Dijk, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries in Nathan Ake bo zahteven zalogaj za kogarkoli. Vprašanje je, ali bi bilo bolje, da bi Kane vstopil v igro kot rezervist in bil 'svež' bolj nevaren za vrata, v katerih bo stal Bart Verbruggen

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neglede na to, Ollie Watkins se pojavlja kot ime, ki bi lahko zamenjalo Kana v konici napada 'levov'. 28-letni igralec Aston Ville je letos blestel v dresu rdeče-modrih in se kar 27-krat vpisal med strelce v vseh tekmovanjih. Zbral je še 13 asistenc in bil eden najbolj zaslužnih, da je Villa letos končala na 4. mestu v angleški elitni nogometni ligi. Igralec blesti po svoji vsestranskosti, mnogi so mnenja, da je prav on 'najkompletnejši' napadalec v Angliji. Na letošnjem prvenstvu je nastopil le proti Danski, proti kateri je igral 20 minut.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ivan Toney je druga, morda celo bolj priljubljena, opcija. Prav on je na tekmi proti Švici zamenjal Kana v 109. minuti tekme. Pozneje je tudi uspešno izvedel enajstmetrovko in Anglija je domov poslala Švico. Igralec Brandforda je znan po svoji hitrosti in kakovostnih zaključkih in je Southgatova prva zamenjava za Harryja Kana. V letošnji sezoni je za Brandfort zadel le štiri zadetke, dodal pa je še dve asistenci. Vseeno se zdi, da ima prednost pred Watkinsom v očeh selektorja Anglije.

Gareth Southgate in Harry Kane
Gareth Southgate in Harry Kane FOTO: AP

Najverjetneje pa bo nekdanji legendarni napadalec Tottenhama vseeno začel v prvi postavi, saj selektor Gareth Southgate nerad menja ključne igralce in je taktično okornejši od nekaterih drugih selektorjev. A morda preseneti tudi nasprotnikov tabor in vseeno zaigra z enim od zgoraj omenjenih napadalcev. Vsekakor pa je pričakovati, da bi vsaj eden on njiju vstopil v igro s klopi, sploh če se bo Anglija znašla v rezultatskem deficitu.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cakra
09. 07. 2024 16.29
+1
Cela Angleška ekipa se za silo brez neke volje bolj sprehaja na igrišču. Obnašajo se vsaj nekateri kod da so prišli na letni dopust z tem da če bo žoga prišla do nas jo bom pač poslal golmanu nazaj, bo že on nekam poslal. Kvalifikacijah na to prvenstvo so bili druga najuspešnejša ekipa po doseganju golov. Danes so še samo senca tistega.
Kollerik
09. 07. 2024 16.17
+1
Če kdo, si glede na igro ravno Španija zasluži prestol. Toda nesposobni sodniški klovn Oliver jih je zadnjič pohabil s tistimi kartoni. Medtem Francozi lagano, brez enega samega zadetka, brez poškodb in kartonov lepo in hinavsko, ne zasluženo naprej. Upajmo, da jih Oranje vržejo ven....
Amor Fati
09. 07. 2024 14.17
+2
Vsi pravijo kako se nogomet končno vrača domov. Ko bi le Nizozemci sprašili njihove arogantne riti.
športnik66
09. 07. 2024 15.48
+2
Španci bodo prvaki. Igrajo res najboljši nogomet v Evropi ta čas.
športnik66
09. 07. 2024 14.11
+2
Res veliko slavnih imen se bo poslovilo od reprezentančnega dresa in jih na naslednjem EP skoraj zagotovo ne bomo več videli - CR7, Modrić, Kane, Pepe, ...
Kollerik
09. 07. 2024 16.18
M_teoretik
09. 07. 2024 13.58
Še največ je pokazal med zvezdniki!?
ata_jez
09. 07. 2024 12.28
+2
Zakaj bi menjali, če zmagujejo? :-)
športnik66
09. 07. 2024 14.12
+2
Če kot napadalec v nizu 5 - 6 tekem ne daš gola, se moraš vprašati, ali si pravi za to pozicijo? Oz. mora o tem selektor dobro razmisliti.