Euro 2024

Gruzijci se strinjajo: Španija je favorit evropskega prvenstva

Koln, 01. 07. 2024 14.49 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španci so po tem, kar so do sedaj pokazali na evropskem prvenstvu, eni glavnih, če ne celo glavni favoriti za zmago na turnirju. Po nedeljski tekmi proti Gruziji, ki jo je La Roja dobila s 4:1, so sanje Špancev o naslovu evropskih prvakov vse bolj žive.

"Rezultat je nekoliko varljiv, saj bi se tekma lahko končala z osem ali devet proti ena," je po obračunu z Gruzijo trdil španski selektor Luis de la Fuente. "Nočem užaliti nobenega, toda menim, da imamo najboljšo ekipo in najboljše igralce. Ali to pomeni, da bomo osvojili prvenstvo? Ne, toda borili se bomo za to," je bil samozavesten de la Fuente.

Španski selektor Luis de la Fuente
Španski selektor Luis de la Fuente FOTO: Profimedia

Da so Španci ena izmed favoriziranih ekip, sta se po tekmi strinjala tudi gruzijski napadalec Georges Mikautadze in vratar Giorgi Mamardašvili "Španci so najboljša ekipa na evropskem prvenstvu. Ko so dvignili tempo, nam je bilo zelo težko igrati proti njim," je priznaval strelec treh zadetkov na tem evropskem prvenstvu. "Španija je favorit tega prvenstva in verjamem, da bo postala evropski prvak," se je strinjal Mamardašvili.

Španija je do sedaj slavila na prav vseh odigranih tekmah, prejela pa je le en zadetek, še ta je bil avtogol. Ne preseneča, da so tudi tamkajšnji mediji navdušeni nad svojimi nogometaši. "Španska izbrana vrsta 'raztura'. Njen nogomet ima neskončne zaloge možnosti za uničenje nasprotnikove obrambe," je le eden izmed komplimentov, ki jih je španski časnik Marca namenil svojim nogometašem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V španske nogometaše pred petkovim obračunom z Nemčijo verjame tudi legendarni Andres Iniesta. "Občutki so zelo dobri. Sedaj jih čakajo Nemci, to bo zelo težka tekma, ampak verjamem, da lahko Špancem uspe. Naša izbrana vrsta je zelo kvalitetna in to tudi dokazuje, naj bosta njihov visok nivo in dobra igra tudi nagrajena," upa nekdanji igralec Barcelone.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
01. 07. 2024 18.32
+2
Žal so ekipe kot je Slovenija, Gruzija, Slovaška, Češka, Avstrija........ tam zgolj za to da turnir zgleda številčnejši. Zmagovalec bo eden od velikih kot so Nemčija, Španija, Anglija, Portugalska.......
Betuul
01. 07. 2024 18.31
-1
Namesto da bi nas pohvalil
JAZsemTI
01. 07. 2024 16.47
+1
Če je bil Danec za 10cm v ofsajdu je bil Španec za 1m tudi!!! Pa ne mi o tem, da ni vplival na igro. Ker je stal pred golmanom na pozi žoge in bi jo lahko preusmeril. Zato se je golman moral do konca odločati med žogo in Špancem. Veliki bodo ostali veliki majhnim pa bomo to dali vedeti. Me prav zanima, če bo danes kaj drugače…
AdolfH
01. 07. 2024 16.23
+0
Nemčija - Avstrija finale 🤝🏻
Nesrečko Kosovel
01. 07. 2024 16.22
+2
Slovenija je favorit.
športnik66
01. 07. 2024 15.56
+1
Zmagovalec tekme Španija : Nemčija bo zelo verjetno dobil to EP.