Euro 2024

De la Fuente: Smo zelo mirni in komaj čakamo finale

Berlin, 14. 07. 2024 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

50 tekem je za nami, čaka nas pa le še najpomembnejša. Reprezentanca Španije se bo v finalu evropskega prvenstva udarila z Anglijo, selektor furije pa pred obračunom opozarja, da so finali običajno zelo izenačene tekme, na katerih zmaga ekipa, ki naredi manj napak.

Luis de la Fuente na sobotnem treningu pred finalom.
Luis de la Fuente na sobotnem treningu pred finalom. FOTO: AP

Angleži v svoji zgodovini evropskega prvenstva niso osvojili še nikoli, Španci pa so na drugi strani v tem vidiku veliko uspešnejši. Poleg Nemčije je Španija edina država, ki je Euro osvojila že trikrat. Prvič jim je to uspelo na drugi izvedbi tega tekmovanja, ko so na domačih tleh v finalu z 2:1 premagali Sovjetsko zvezo. Sledila so dolga desetletja čakanja, leto 2008 pa jim je prineslo drugi naslov – takrat so v finalu z 1:0 ugnali Nemčijo. Štiri leta kasneje so postali prva in hkrati edina reprezentanca, ki je prvenstvo osvojila dvakrat zapored, Italijane so v finalu odpihnili s 4:0.

Če so trije levi pred začetkom prvenstva veljali za glavne favorite, pa je zdaj situacija malce drugačna. Angleži na nogometnem festivalu v Nemčiji niso navdušili, Španci pa so z izjemno gledljivo in učinkovito igro vsekakor eno izmed lepših presenečenj turnirja. "Vesel sem. Finale evropskega prvenstva je eden izmed največjih dosežkov v nogometnem svetu. Smo zelo mirni in komaj čakamo tekmo," je povedal španski selektor Luis de la Fuente.

Jesus Navas in Luis de la Fuente
Jesus Navas in Luis de la Fuente FOTO: AP

"To je finale, zato pričakujem zelo izenačen dvoboj. Treba je razumeti, da na takšnih tekmah odločajo malenkosti. Ekipa, ki bo naredila manj napak, bo slavila. Za nas je ta obračun prišel v pravem trenutku," je še dodal 63-letni španski strokovnjak.

Podobnega mnenja je tudi izkušeni španski branilec Jesus Navas, ki je na tem prvenstvu zaigral na treh tekmah in skupno na zelenici preživel 158 minut. "Anglija je izjemna ekipa z vrhunskimi posamezniki. Res bo težko, vendar smo navdušeni in željni dokazovanja, saj je za nami res dober turnir. Atmosfera v ekipi je fenomenalna. Upam, da nam bo uspelo, za nas in za vso državo."

Evropsko prvenstvo
Evropsko prvenstvo FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
14. 07. 2024 16.34
+1
Dobra novica za Španijo je, da se po kazni vračata Carvahal in de Norman ali kaj je že.
Kollerik
14. 07. 2024 16.35
+2
Dejmo Furija, ekipa z daleč najboljšim nogometom na prvenstvu!!
Balki36
14. 07. 2024 14.55
+4
Ronaldo pa se kr joče in piše pisma....in pošilja stekleničke svojih solz.....in seveda govori o sebi...v tretji osebi....pa to
zapiramvamustaaa
14. 07. 2024 11.21
-3
Niste si zaslužili finala.Tista nepiskana enajstmetrovka na tekmi z Nemčijo vas je rešila.
Sky85
14. 07. 2024 11.47
+3
Spet dokazujes da nimas pojma v nogometu...anglijonsondo finala porivali sodniki.spanija vsaj igra nogomet,to kar delajo anglezi ni n od nogometa.
zapiramvamustaaa
14. 07. 2024 12.24
-5
Slave argumente imaš.Nikjer nisem napisal da Španija ne igra dobro a vendarle tisto tekmo proti Nemčiji so šli prav preko sodnikov in nezasluženo naprej.Ampak ja vemo da ker igra Yamal za Barco zdej ti izgubiš razsodnost in objektivnost.Malo manj očiten bodi pa se te bo morda jemalo resno.
Sky85
14. 07. 2024 12.51
+6
Vidim da ne poznas pravila ofsajda.sej ni cudnega,sej navijas za real...
Lucky
14. 07. 2024 14.23
+5
Tk je Sky. Pojma nima. Niti opazu ni, da bi mogu Kroos po 20 minutah zaklučt svojo poslovilno. Pozabu je tud, kk so zadnje uvrščeni ekipi LaLige razveljavl gol proti Realu.