Euro 2024

'Če se je takrat slabo končalo, zdaj upamo, da se bo dobro'

Wuppertal, 23. 06. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
8

Boštjan Cesar je v dresu slovenske reprezentance kar petkrat igral proti Angliji. Štirikrat je izgubil, najbolj boleč poraz pa je bil tisti leta 2010 v Južni Afriki. Enako kot v torek v Kölnu je bila tudi tisto zadnja tekma skupinskega dela. Bogate izkušnje zdaj pomočnika selektorja Matjaža Keka bodo zagotovo prišle zelo prav generaciji, ki sanja o prvem napredovanju Slovenije v izločilne boje velikega tekmovanja.

Prejeti zadetek v zadnji sekundi druge tekme proti Srbiji bo še dolgo bolel, a ni usoden. "Malo so bili potolčeni. Ko dobiš v zadnji sekundi gol, ni lahko. A že naslednji dan so na treningu dobro reagirali. Mislim, da je to že za nami in se dobro pripravljamo za Anglijo," je dva dneva po tekmi s Srbijo dejal Boštjan Cesar.

Cesar in še en Kekov pomočnik Milivoje Novaković zelo dobro vesta, kako boleč je lahko vsak poraz v skupinskem delu velikega tekmovanja, zato sta sekunde po zadetku Srba Luke Jovića hitro stekla na zelenico tolažit svoje varovance. "Takoj, ko sem videl, da so trije, štirje igralci padli na tla, sem skočil na teren. Ne smejo biti žalostni, čeprav smo dobili v zadnji minuti gol, odigrali so fenomenalno tekmo. Mislim, da smo lahko vsi mi, tisti na tribunah in tisti doma pred zasloni ponosni na fante," je dejal Cesar.

Slovenci  bodo v tekmo s prvim favoritom skupine vstopili po zelo dobrih predstavah na dosedanjem delu prvenstva in velikanov z Otoka zagotovo ne čaka lahka tekma. Tudi dosedanji obračuni s Slovenci niso bili lahki. Čeprav Slovenci proti Angležem še niso zmagali, je bila zgolj ena dosedanja tekma odločena z več kot enim golom razlike. "Niso še pokazali, česa so zmožni. Imajo pa res širok izbor igralcev. Pričakujemo, da bodo menjali nekaj stvari. Preveč odstopanj v njihovi igri pa ne bo. Mi se moramo najbolje pripraviti in verjamem, da bodo fantje odigrali dobro," je Cesar napovedal obračun z njemu zelo znanimi Angleži.

Na edini remi do zdaj je z odlično igro močno vplival prav nekdanji reprezentančni branilec. Ob sebi bo na klopi imel še enega veterana bojev z Angleži Novakovića, ki mu je v svojem času zvezdnikom Premier lige uspelo zabiti gol. "Že pred Eurom sem bil prepričan, da bo zadnja tekma odločilna. Hvala bogu, da so igralci to poezijo pripeljali do zadnje tekme. Mi smo lahko samo veseli in verjamem, da lahko igramo dobro. Novaković je že prej rekel, da bo tukaj takoj po tekmi slavje in verjamem, da bo tako," je obljubo nekdanjega soigralca in napadalca Kölna razkril Cesar.

14 let stara bolečina iz Južne Afrike bo slovenskim nogometašem na zelenici bolj tuja kot strokovnemu štabu, kljub temu pa naloga ne bi mogla biti težja. Ne glede na matematične izračune, ki Sloveniji napovedujejo majhne možnosti za napredovanje tudi v primeru poraza, je zmaga edino zagotovilo za toliko želeno napredovanje. Cesar se je spomnil svoje bolečine in upa, da bo naslednja generacija končno šla korak dlje: "Če se je takrat slabo končalo, zdaj upamo, da se bo dobro."

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Betuul
23. 06. 2024 12.06
Pa kje je boleč poraz ! To mine pri špotnikih z dobrim spancem počitkom in nekaj pojest v 24urah in jutri je nov dan! In Bog gleda na Vas ! Gremo dalje cilj je neka zmaga ! In do tja so pač različne ovire ! A se lahka dvignete na Gor!
tekač
23. 06. 2024 11.02
Če bomo šli z dvema točkoma naprej ( prav bi bilo po prikazani igri in nesrečni izgubi dveh točk) smo res rojeni pod srečno zvezdo, kaj zvezdo kar galaksijo...
Betuul
23. 06. 2024 12.07
tekač
23. 06. 2024 10.59
Boštjan je moj adut za trenerja po Keku. Mislim,da je izredno sposoben,strokoven in izkušen. Skratka odličen in karizmatičen naslednjik...
Dinho8O
23. 06. 2024 13.07
Kek se je razvil v vrhunskega selektorja po letih dobrega vodenja Rijeke. Ne postaneš vrhunski selektor cez noc. Bo prej dobil priloznost Simundza, ki ze ima nekaj kilometrine. Cesar pa naj cimprej gre na samostojno pot. Kar nekaj trenerjev se je dokazalo v zadnjih sezonah v nizjih ligah italijanske serie a. Tako da naj zacne tam, italijanski nogomet itak pozna v nulo, defenzivni nogomet pa je itak recept za zmago v serie a.
fv1
23. 06. 2024 10.04
+1
Srbom bi morali napolnit mrežo pa problem bil rešen
bodočipartizan
23. 06. 2024 08.45
+0
naši fuzbalerji so vrhunski matematiki, vse možne kombinacije znajo zračunati, kako bi šli dalje. Škoda, da še igrajo ne tako dobro!
mackon08
23. 06. 2024 10.39
Zakaj pa ne bi računali, saj vsi računajo. Če izgubimo pa bo sreča z ostalimi tekmami lahko gredo naprej z dvema točkama. Možno je.