Nogomet

Elšnik: Gol proti Muri je dodatna spodbuda pred reprezentančnimi izzivi

Ljubljana, 14. 11. 2023 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedeljska tekma med Olimpijo in Muro se za aktualne prvake iz slovenske prestolnice ne bi mogla bolje končati. V sodnikovem podaljšku je zmagoviti zadetek dosegel kapetan Timi Max Elšnik, ki bo v naslednjih dneh z reprezentanco Slovenije lovil dokončni preboj na evropsko prvenstvo v Nemčiji. Slovenija bo najprej igrala na Danskem, nato bo v ponedeljek v razprodanih Stožicah gostoval Kazahstan.

Več videovsebin
  • Pogovor s Timijem Maxom Elšnikom
    12:07
    Pogovor s Timijem Maxom Elšnikom
  • Jaka Bijol pred Dansko
    06:03
    Jaka Bijol pred Dansko
  • Jan Mlakar
    04:01
    Jan Mlakar
Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik FOTO: Luka Kotnik

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik po skoku na drugo mesto 1. SNL, ko je bil prav on z golom v sodnikovem podaljšku glavni krivec, da so zmaji še tretjič zapored slavili v tem tednu in to brez prejetega golka. Najprej gostovanje v Celju in zmaga z 1:0, nato evropska tekma s Klaksvikom (3:0) in nazadnje, ko jer v Stožicah padla Mura. "Nismo želeli tvegati s poslabšanjem poškodbe, zato tudi nisem začel od prve minute in igral celotnih 90. To bi bilo po nekaj tednih brez rednega igranja zelo stresno za nogo. Dan pred tekmo sem oddelal celoten trening, na ogrevanju šel na polno in na srečo nisem začutil bolečine. Zaradi tega me je trener razumljivo tudi poslal v igro, razpletlo pa se je naravnost fantastično."

Gol Elšnika je še posebej razveselil navijaško skupino Green Dragons. V okviru njihove 35. obletnice bodo namreč na naslednji domači tekmi prav po zaslugi kapetana prejeli 100 litrov piva. 

Timi Max Elšnik je dosegel drugi gol v domačem prvenstvu. V Evropi je bil uspešen trikrat.
Timi Max Elšnik je dosegel drugi gol v domačem prvenstvu. V Evropi je bil uspešen trikrat. FOTO: Luka Kotnik

"Uspelo nam je. Prišli smo do želenega. Mislim, da smo povsem zasluženo slavili in Ljubljani poklonili lepo darilo, predvsem našim zvestim Green Dragonsom. Boljšega zaključka za praznovanje obletnice ni, zato smo vsi skupaj zelo veseli," je za uradno klubsko spletno stran še povedal 25-letni kapetan Olimpije.

Zmaji so pod vodstvom trenerja Zorana Zeljkovića odigrali sedem tekem, zmage so se razveselili petkrat. Vzdušje v slačilnici je tako pred zgodovinskim tednom za celoten slovenski nogomet temu primerno: "Povezali smo nekaj zmag, prvič uspeli slaviti tudi v Evropi in s tem dvignili ekipo. Samozavest lahko hitro zraste. Tudi zame osebno. Zdržal sem, tokrat ni bilo zapletov s poškodbo in to je dobra popotnica za prihajajoči teden. Zadetek seveda vedno pride prav. Še dodatno te ponese, sploh v takšnem trenutku, pred dvema zgodovinsko izjemno pomembnima tekmama Slovenije. Zares komaj čakam reprezentančno akcijo in komaj čakam, da se vidimo v polnih Stožicah," je za klubsko spletno stran še dejal kapetan Ljubljančanov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

James Bond in tovariš Tito
14. 11. 2023 17.46
-1
...vsem je jasno, da v Slovenski ligi nastopajo četrto ali petokategorni nogometaši....njihova izobrazba pa je tudi maksimum 3 ali 4 stopnja in normalno temu so tudi takšne izjave.....
zztop5
14. 11. 2023 16.42
-1
Ma ti fuzbaleri,vsi napol pismeni......ma kakšne izjave🤦
šalinci
14. 11. 2023 16.35
-4
sodnik JUG je član Olimpije. banda
JAZsemTI
14. 11. 2023 16.09
+2
Na pir bodo pa fsi prišli. 😏