Nogomet

Elšnik in Drkušić stopata po stopinjah slovenskih velikanov

Beograd, 26. 08. 2024 18.25 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
7

Slovenci in Crvena zvezda. Dobitna kombinacija, o čemer priča tudi zgodovina. Navijači Crvene zvezde obožujejo slovenske nogometaše, velik pečat je na Marakani pustil Marko Elsner, prav tako tudi Milenko Ačimović, Dejan Kelhar in Nejc Pečnik. Sedaj v čevlje slovenskih predhodnikov vstopata Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić.

Dejan Kelhar in Nejc Pečnik v zasedbi Crvene zvezde.
Dejan Kelhar in Nejc Pečnik v zasedbi Crvene zvezde. FOTO: Profimedia

"Nič se ne bi zlagala, če bi dejala, da navijači Crvene zvezde obožujejo slovenske nogometaše. O tem govori tudi celotna zgodovina, s tem se lahko res pohvalimo. Nove generacije se najbolj spominjajo Dejana Kelharja in Nejca Pečnika, ki sta po sedmih letih s soigralci vrnila naslov državnega prvaka na Marakano. To je bila zelo specifična sezona in zelo zanimiva," pravi predstavnica srbskih prvakov Tatjana Šajković

Tatjana Šajković
Tatjana Šajković FOTO: 24ur.com

Ob tem dodaja: "Če se vrnemo še bolj v preteklost, se lahko spomnimo Mileta Ačimovića, ki je zelo priljubljen med navijači. Spomnim se njegovega zadetka proti Leicester Cityju, ki ga mnogi navijači Zvezde še dandanes gledajo na YouTube." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šajkovićeva je med drugim izpostavila tudi Marka Elsnerja: "Nikakor ne smemo pozabiti na preminulega Marka Elsnerja, nogometaša, ki je pustil globok vtis v Beogradu. Bil je tudi del šampionske zasedbe, ki je osvojila naslov jugoslovanskih prvakov."

S tem se je strinjal tudi mimoidoči navijač rdeče-belih, ki je na stadionu kupoval karto za sredin obračun z Norvežani. "Marko Elsner je bil najboljši libero starega nogometa. Prava 'petica'. Kralj. Najbrž je igral v napačni generaciji, ki žal ni osvojila Lige prvakov," je povedal.

Povratni obračun zadnjega dela kvalifikacij za Ligo prvakov med Crveno zvezdo in norveško zasedbo Bodo/Glimt bo v sredo na stadionu Marakana. Tekmo si boste lahko od 20.45 ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. 

Slovenska zapuščina na Marakani dobiva nove dimenzije

Zdaj slovenske barve pri beograjskem ponosu branita Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić. Elšnik se je sijajno vklopil v sistem trenerja Vladana Milojevića. Na uvodnih štirih nastopih je dosegel dva zadetka in se hitro prikupil gorečim privržencem rdeče-belih.

"Obožujem sezone, ko ima Crvena zvezda v svojih vrstah slovenskega nogometaša. Slovenci so profesionalci, odlični ekipni igralci in se brez težav prilagodijo naši igri," je ob prihodu Elšnika v srbsko prestolnico dejal športni direktor Zvezde Mitar Mrkela

Drkušić sicer na debitantski nastop še čaka, a tudi on je hitro osvojil srca Zvezdinih pristašev, in sicer z objavo fotografije, ki prikazuje slovenskega branilca v otroških letih sredi zelenice kultne Marakane. 

"Mislim, da je to napravil preprosto iz pravih emocij. Ni igral na noto, da bi se prikupil navijačem. Ljubitelji Crvene zvezde so zagotovo bili ob tem navdušeni. Pokazal je, kako se ljubezen do Crvene zvezde prenaša iz roda v rod, kar je nekaj s čimer se radi pohvalimo. Krožijo tudi govorice, da je imel že pred tem šal Zvezde, s katerim je obiskoval Marakano. Navijači se lahko poistovetijo z njim, saj so se mu uresničile sanje mnogih," je objavo Drkušića komentirala Tatjana Šajković.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Oba sta bila toplo sprejeta v naš klub. Navijači so dočakali njun prihod, tudi ona dva pa sta komaj čakala, da oblečeta rdeče-beli dres. Pristaši so jima zaželeli dobrodošlico na družbenih omrežjih. Za njima je nepozabno leto, sijajno evropsko prvenstvo, kar je spremljala celotna Srbija," je povedala Šajkovićeva. 

Predstavnica Crvene zvezde dodaja: "Iz prve roke lahko povem, da sta zelo profesionalna. Že od prvega dne sta bila pripravljena pomagati ekipi, vsekakor pa je moč opaziti kvaliteto, ki jo premoreta."

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trtr
27. 08. 2024 08.47
+0
sami srboljubi, če bi pisal toliko o naših klubih ne bi bilo nič hudega
sapphireitaly
26. 08. 2024 21.11
+0
Razpadel klub. Stadion pa iz nekega drugega casa...
dinozaver79
26. 08. 2024 20.25
+7
Professor
26. 08. 2024 20.18
+1
Drkušić Slovenc..😁
Uporabnik1888402
26. 08. 2024 19.48
+1
Osrecili se bodo tam, ni kaj ...
manga
26. 08. 2024 19.39
+6
Fantoma želim da se dobro počutita v Crveni Zvezdi in Beogradu,čim več golov,dobrih iger in čim več navijaškega doživetja s strani Delij.
štajerc65
26. 08. 2024 19.32
+3
A zdaj pa nismo več skijaši?????