Nogomet

Elsnerjev Reims ustavil ambiciozni Marseille

Marseille, 25. 08. 2024 23.13 | Posodobljeno pred 18 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Reimsa, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 2. krogu francoske lige gostovali v Marseillu in igrali 2:2.

Za konec kroga sta se v Marseillu merila domači Olympique, ki velja za glavnega protikandidata Parižanom za naslov, in Reims pod vodstvom Luke Elsnerja. Favorizirani domačini so povedli v 25. minuti po golu Amina Harita, ki je tako navdušil množico na Velodromu. Ta bo skozi celotno sezono lepo poln, saj je klub podrl rekord, prodali so 49.000 sezonskih vstopnic.

Sergio Akieme in Yaya Fofana pa sta v 51. in 55. minuti Elsnerjevi zasedbi priigrala vodstvo, ki je trajalo do 71. minute, ko se je znova med strelce vpisal Mason Greenwood. Ta je s tremi goli na prvem mestu strelcev skupaj z Bradleyjem Barcolo iz PSG.

Na drugih današnjih tekmah je Lens premagal Brest z 2:0, potem ko je oba gola, drugi je bil sicer avtogol, vpisal v prvem polčasu, Nantes je prav tako z 2:0 odpravil Auxerre, ki je od 53. minute igral z igralcem manj, ekipi iz Nice in Toulousa sta se razšli z 1:1, Strasbourg pa je s 3:1 premagal Rennes z goloma Andreya Santosa in Emanuela Emeghe ter avtogolom Christopherja Wooha.

Luka Elsner
Luka Elsner FOTO: Profimedia

V soboto so nogometaši Monaca so še drugič zmagali. Monačani so gostovali v Lyonu in slavili z 2:0. Za Lyon pa je bil to še drugi poraz v uvodu sezone. Obračun Lilla in Angersa se je končal prav tako z 2:0. St. Etienne pa je doma izgubil z 0:2 proti Le Havru.

Že v petek je francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain po zmagi v uvodnem krogu dobil tudi drugo tekmo nove sezone francoskega prvenstva. Parižani so tokrat gostili Montpellier in slavili s 6:0.

Parižani so v prvem polčasu povedli z 2:0, potem ko sta v četrti in 24. minuti zadela Bradley Barcola in Marco Asensio. Tekma se je nato prevesila povsem na pariško stran, Barcola je v drugem polčasu dodal še en gol, zadeli pa so še Achraf Hakimi, Warren Zaire-Emery in Kang-In Lee.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ligue 1, 2. krog, nedelja:

Lens - Brest 2:0 (2:0)

Nantes - Auxerre 2:0 (1:0)

Nice - Toulouse 1:1 (0:0)

Strasbourg - Rennes 3:1 (1:0)

Marseille - Reims 2:2 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.