Nogomet

Elsnerjev Reims po zmagi nad Montpellierjem zadržal četrto mesto

Pariz, 06. 10. 2024 22.49 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Reimsa so pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Luke Elsnerja v sedmem krogu francoskega prvenstva premagali Montpellier s 4:2 in zadržali četrto mesto na lestvici. Tretjeuvrščeni Marseille je ob enakem točkovnem izkupičku pred Reimsom le zaradi boljše razlike v golih.

Za četrto zmago Elsnerjevih varovancev so zadeli Marshall Munetsi, Keito Nakamura, Oumar Diakite in Teddy Teuma, za Montpellier pa je oba gola dosegel Arnaud Nordin.

Na današnji prvi tekmi je Lyon z zadetkoma Nicolasa Tagliafica in avtogolom Nicolasa Palloisa ugnal Nantes z 2:0. Strasbourg in Lens sta se razšla z neodločenim izidom 2:2. Za domačo zasedbo iz Alzacije sta zadela Abakar Sylla in Habib Diarra, za gostujočo pa M'Bala Nzola in Andy Diouf. Brest je premagal Le Havre z 2:0, pri gostiteljih sta bila učinkovita Ludovic Ajorque in Ibrahim Salah.

Nica in PSG sta se na današnji zadnji tekmi na Azurni obali razšla z 1:1. Gostitelje je v vodstvo popeljal Ali Abdi, izenačujoči gol za Parižane je dosegel Nuno Mendes.

Statistika Nice - PSG
Statistika Nice - PSG FOTO: Sofascore.com

Na petkovi uvodni tekmi 7. kroga sta se Marseille in Angers razšla z 1:1.

Na lestvici ima Monaco 19 točk, PSG 17, Marseille in Elsnerjev Reims pa po 14. Zajčev Toulouse je s petimi točkami na 16. mestu v 18-članski elitni francoski ligi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Ligue 1, 7. krog:

- petek, 4. oktober:

Marseille - Angers 1:1 (0:0)

- sobota, 5. oktober:

St. Etienne - Auxerre 3:1 (1:0)

Lille - Toulouse 2:1 (0:1)
(Miha Zajc je igral od 84. minute za Toulouse)

Rennes - Monako 1:2 (1:2)

- nedelja, 6. oktober:

Lyon - Nantes 2:0 (1:0)

Brest - Le Havre 2:0 (1:0)

Reims - Montpellier 4:2 (2:1)

Strasbourg - Lens 2:2 (1:2)

Nica - PSG 1:1 (1:0)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.