Nogomet

Elsnerjev Reims do prve zmage v sezoni, PSG v derbiju nadigral Lille

Reims/Lille, 02. 09. 2024 01.32 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Reimsa, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 3. krogu francoske lige igrali proti Rennesu in zmagali z 2:1. V večernem derbiju pa je PSG v gosteh z 1:3 nadigral moštvo Lilla.

Reims je do svoje prve zmage v sezoni prišel proti neprimerno uglednejšemu klubu in ga za točko tudi prehitel na sredini lestvice. Leo Oestigaard je sicer že v 13. minuti goste popeljal do vodstva, vendar so domači dobro odgovorili ter zadeli v 41. in 48. minuti prek Junye Ita in Oumarja Diakiteja.

Dvoboj stoodstotnih v Lillu med domačo zasedbo in branilcem naslova Paris Saint-Germainom je dobil slednji s 3:1 in skočil na prvo mesto lestvice kot še edini s polnim točkovnim izkupičkom. Tokrat sta v prvem polčasu zadela Vitinha z bele pike in Bradley Barcola, ki ima doslej na računu štiri zadetke v sezoni in za enega zaostaja za Masonom Greenwoodom iz Marseilla. V 78. minuti je za domače zadel Edon Zhegrova, Randal Kolo Muani pa je potrdil zmago gostov v sodniškem dodatku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Monaco in Lens sta se pred tem spoprijela, potem ko sta imela v prvih dveh krogih identičen izkupiček dveh zmag. Tokrat sta se ekipi razšli z 1:1. Denis Zakaria je moštvo iz kneževine popeljal do vodstva v 84. minuti, izenačil pa je Przemyslav Frankowski v 94. minuti z bele pike.

Angers je proti Nici izgubil z 1:4, pri čemer je Evann Guessand dosegel gola za 3:1 in 4:1 že po tem, ko je gostujoča zasedba imela igralca manj na zelenici, Le Havre pa je s 3:1 slavil proti Auxerru. Nogometaši Marseilla so v soboto gostovali v Toulousu, ki ga je pred kratkim okrepil slovenski vezist Miha Zajc, in zmagali s 3:1. V dresu Marseilla še naprej blesti Greenwood. V Toulousu je prispeval dva gola in je s petimi zadetki najboljši strelec lige.

Statistika tekme: Lille - PSG
Statistika tekme: Lille - PSG FOTO: Sofascore.com

Na prvi sobotni tekmi je Brest brez težav odpravil Saint Etienne s 4:0, Montpellier pa je doma proti Nantesu izgubil z 1:3. Že v petek je Lyon s 4:3 odpravil Strasbourg.

Francosko prvenstvo, 3. krog, izidi:
Lyon - Strasbourg          4:3 (1:1)
Brest - St. Etienne        4:0 (2:0)
Montpellier - Nantes       1:3 (1:2)
Toulouse - Marseille       1:3 (0:2)
(Mihe Zajca še ni bilo v ekipi Toulousa).
Monaco - Lens              1:1 (0:0)
Angers - Nice              1:4 (0:2)
Le Havre - Auxerre         3:1 (1:1)
Reims - Rennes             2:1 (1:1)
Lille - PSG                1:3 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.