Nogomet

Elsner z Reimsom drugič v sezoni okusil grenkobo poraza

Auxerre, 20. 10. 2024 19.16 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski strateg na klopi Reimsa Luka Elsner je doživel drugi poraz v tej sezoni francoske lige. V 8. krogu je Reims v gosteh pri Auxerru izgubil z 1:2. Toulouse Mihe Zajca pa je proti Angersu igral 1:1.

Reimsu se na gostovanju pri Auxerru ni izšlo po željah, ekipa Luke Elsnerja, ki ima zdaj štiri zmage ter po dva neodločena izida in poraza, je tako prekinila niz neporaženosti. Za domače je najprej v 16. minuti zadel Sinaly Diomande, v 36. je Jubal zapravil najstrožjo kazen, v 52. pa je prednost podvojil Hamed Junior Traore. Čisto ob koncu tekme je zaostanek Reimsa zmanjšal Keito Nakamura.

Statistika tekme Auxerre - Reims
Statistika tekme Auxerre - Reims FOTO: Sofascore.com

Toulouse Mihe Zajca, ta je začel v prvi postavi in igral o 73. minute, se je proti Angersu znašel v zaostanku v peti minuti, ko je zadel Ibrahima Niane. Gosti bi lahko v 60. podvojili prednost, a je Himad Abdelli zapravil enajstmetrovko, kazen za to pa je sledila v 64. minuti, ko je izid na 1:1 poravnal Joshua King

Marseille je prišel do zanesljive zmage v Montpellieru, končni izid je bil 5:0. Elye Wahi, Amine Harit in Pierre-Emile Hoejbjerg so za goste zadeli v prvem polčasu, v drugem pa je Mason Greenwood v 58. minuti dosegel svoj šesti gol sezone za 4:0, Luis Henrique pa v 73. za 5:0. Zadnjeuvrščeni gostitelji so od 64. minute igrali z igralcem manj.

Le Havre je pred tem proti Lyonu izgubil z 0:4, Nantes pa je proti gostom iz Nice igral 1:1.

Statistika tekme Le Havre - Lyon
Statistika tekme Le Havre - Lyon FOTO: Sofascore.com

V soboto so nogometaši Paris Saint-Germaina gostili Strasbourg in ga ugnali s 4:2. Parižani so do šeste zmage, s katero so spet prevzeli vodstvo na lestvici, prišli po tem, ko je v prvem polčasu zadel Senny Mayulu, v drugem pa Marco Asensio, Bradley Barcola, s sedmimi goli prvi strelec lige je bil tudi podajalec pri prvem golu, in Kang-in Lee. Sekou Mara in Pape Diong sta bila strelca Strasbourga.

Pred tem sta se Brest in Rennes razšla z 1:1, pri čemer je gostom točko v 86. minuti priigral Jota, St. Etienne pa je proti Lensu izgubil z 0:2.

V petek so nogometaši Monaca in Lilla odigrali enega od derbijev kroga, tekma se je končala z 0:0.

PSG in Monaco imata na vrhu lestvice 20 točk, Marseille, Lille, Lens in Reims pa imajo po 14 točk. Sledi Lyon s 13, Toulouse pa je 15. s šestimi točkami.

Izidi 8. kroga francoske Ligue1:

Monaco - Lille             0:0

Brest - Rennes             1:1 (0:0)

St. Etienne - Lens         0:2 (0:1)

PSG - Strasbourg           4:2 (1:0)

Le Havre - Lyon            0:4 (0:1)

Auxerre - Reims            2:1 (1:0)

Nantes - Nice              1:1 (0:0)

Toulouse - Angers          1:1 (0:1)

Montpellier - Marseille    0:5 (0:3)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.