Nogomet

Elsner ne skriva razočaranja: Kot bi zamahnili z mečem

Amiens, 02. 05. 2020 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odločitvi vodstva elitnih francoskih prvenstev, ki je predčasno končalo sezono ter za prvaka v Ligue 1 okronalo Paris Saint-Germain, se je oglasil trener Amiensa Luka Elsner. Njegov klub, ki je zasedal 19. mesto v prvoligaški konkurenci, je namreč doletela predčasna selitev v nižji rang tekmovanja.

Elsner (na fotografiji desno) se je od slovenskega prvenstva poslovil marca 2017 na klopi Olimpije.
Elsner (na fotografiji desno) se je od slovenskega prvenstva poslovil marca 2017 na klopi Olimpije. FOTO: Damjan Žibert

V pogovoru za dnevnik Courrier Picard je Luka Elsner izrazil razočaranje nad razpletom sezone v Ligue 1, ki so jo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali. Številni klubi so sicer napovedali pritožbo, ogromno razlogov za negodovanje pa imajo ravno pri Elsnerjevem Amiensu, ki ga je nekdanji trener Domžal in Olimpije premierno vodil v aktualni sezoni. Kljub nekaj odmevnim rezultatom, med njimi je bil tudi nedavni remi z novim (starim) prvakom Paris Saint-Germainom (4:4), je po spodbudnem začetku Amiens močno padel na lestvici in do odločitve vodstva tekmovanja zasedal "usodno" 19. mesto, medtem ko se je 18. Nimes rešil, saj dodatnih kvalifikacij za obstanek ne bo.

"Odkar sem v nogometu, me ni še nikoli kaj tako pretreslo," je za Courrier Picard priznal Elsner. "Običajno nadziraš lastno usodo in predstave v nogometu, v tem primeru pa nisem pričakoval tako hitre odločitve. Kot bi zamahnili z mečem in odsekali."

Ni jim mar
Prvi mož kluba Bernard Joannin je sicer napovedal, da se bo klub poskusil boriti z vsemi možnimi sredstvi, a po odločitvi francoske vlade je že nekaj časa jasno, da bi se lahko ligaške tekme v najboljšem primeru nadaljevale šele v mesecu septembru.

"V športu je temeljni princip ta, da so možnosti na začetku in koncu enake. Ko temu ni tako, potem ne moremo govoriti o pravičnosti v športu. Zdi se, kot da jim ni preveč mar za to, kaj se bo zgodilo z ljudmi, katerih službe so v tej delikatni situaciji ogrožene," je še dodal Elsner, čigar položaj na mestu trenerja je bil v zadnjih tednih pred prekinitvijo tekmovanj že zelo pod vprašajem.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

piko3
02. 05. 2020 20.43
+2
Ja zdaj pa vsi “to je smola”. Treba delat celo leto, ne na koncu jokat! 18. uvrščeni Nimes vodi pred Amins-om 4 točke. Kje je sedaj smola?
Malo_sutra
02. 05. 2020 13.41
+3
Smola? Ne gre skupaj samo bulit v knjigo... treba je bit tud nogometas vcasih, da dolocene zadeve prikazes. To kar je on igral ni dovolj.
Mungos2
02. 05. 2020 13.21
-2
Luka imaš pač smolo. Že ko si odšel iz Domžal se te drži !!!
Malo_sutra
02. 05. 2020 12.57
+2
Kje je problem? Tko ali tko bi izpadli.